onsdag, april 11, 2007

Lyckat, eller nåt.
De gröna ärmarna är nog färdiga, men jag har inte kollat hur de passar i ärmhålen. Då tog huvudet slut och jag tog linnetröjan istället ett tag. Och nu hittar jag inte beskrivningen på den. Den är bara borta!
Månne ett tecken på att jag ska ägna mig åt sånt jag ska ägna mig åt?
(Och att det är läge att ta tag i mammas kofta om det nu är så att jag tvunget ska sticka?)

lördag, april 07, 2007

Kvinnlig list!

Efter att ha väntat förgäves på att få logga in så jag kunde skriva det här inlägget så kom jag på, när jag höll på att kommentera hos Elisabet, att sen var det ju bara att smita tillbaka hit på samma fönster så var jag ju inloggad! Och si! Det fungerade.


Nå, här kommer då själva texten.


Gröna toppen har numera både axelsömmar, sidosömmar och halsringning. De två påbörjade nystanen av obestämd vikt håller nu på att förvandlas till ärmar.
Eftersom jag ju är listig (tror jag) stickar jag dem uppifrån och ned. På det viset tänker jag att de får bli så långa som garnet räcker till, istället för att jag har en gnutta ostickad ärm i slutet av garnet. Det är inget roligt garn att repa upp.

Men ärmarna blir i slätstickning.


Under veckan har jag suttit och fantiserat om äggfärgning. Idag gjorde jag och dottern slag i saken. Fyra ägg var att dona med.
De fyra på rad längst ner är dotterns. De till väntser är färgade med lökskal och de till höger med rödbetsspad. Ränderna är gjorda genom att hon spänt gummisnoddar på äggen före färgningen.
Mina två översta har först åkt lökskalsbad och sedan rödbetsbad. Den till vänster har haft ihoprullat hushållspapper fäst mot sig: på längden hela tiden och även på tvären i andra badet. Det tredje ägget låg i en "smällkaramell" av gammal löksäck i plast. Det och det fjärde ägget har bara kokats i rödbetsbad.

onsdag, april 04, 2007

Arbetsgenomgång

Titta noga på bilden nedan (förra inlägget). Nu ligger bakstycket på detta sätt och torkar sig. Sedan ska jag sy ihop axlarna och sidorna och sticka en halskant. Sen anar jag att jag får
a) sticka små kanter på ärmhålen också eller
b) efterlysa mer garn av samma sort.
Jag gillar ju inte linnen så jag hoppas det finns garn tillräckligt. Antingen redan, eller att få tag på.

Istället för att titta på när bakstycket torkar tog jag fram svarta spetssjalen. Ljuset kanske börjar räcka endera dagen. När jag drog i den bedömde jag att den kan få en chans att vara klar. Jag ska spänna upp den sen så får vi se om den är klar eller inte.

Eftersom tråden jag behöver för att sätta undan nederkanten på mammas kofta är upptagen med att hålla i halsringningen på det gröna bakstycket kan jag inte göra något med den heller.

Vilket medför att jag stoppar näsan i läxboken, där den hör hemma? Oh nej! Jag mäter en gång till på provlappen till min "linne"tröja och sen bestämmer jag mig och sätter igång!
Jag hoppas på att min något glesa masktäthet (17 m istället för 18 på 10 cm) ska hjälpa mig att kunna komma i näst största storleken som annars är på vippen.


Igår var jag på besök på stickcaféet här i stan. Tyvärr stickar de när jag sjunger och då väljer jag att sjunga. Så det så. Men jag hann hälsa på i nästan en halvtimme iaf för att få igång dem på idén med den världsvida stickaoffentligtdagen.
Jag hoppas att de gör något av den och inte bara var artiga mot en galning.
Jag tittade förtjust på när de skrev av webadresser som de aldrig gjort något annat. (Till saken hör att jag anar att de flesta av dessa är pensionärer.)
Jag börjar inse att internet inte är för "ni ungdomar" som mormor sa om mina föräldrar som ju dåförtiden i mina ögon var allt annat än ungdomar, inte heller för eventuella nördar i andra åldrar, utan har blivit lika "normalt" som telefon och tv för många åldersgrupper. Hurra!