måndag, mars 31, 2008

Nästa etapp


Som ni alla ser ... jaså, inte ni heller, är det nu dags att börja med uddkanten.

Uppd.
Jag tänkte att man kunde starta där man var, men jag lyckades i min tentastress inte få till det utan började vid den andra långkanten.
(Man kan ju inte tillåta sig fastna i en stickning när man ska avvika för att gå på tenta jue! Att jag sen var en timme tidig dit gjorde mig inte gladare.)

lördag, mars 29, 2008

OT

Innan jag hade fått fram kameran för att fotografera vovvens sommarfrisyr så lade dottern in detta:

tisdag, mars 25, 2008

Roligare meddelande



Nu är de klara! En färg i skaften, en färg (vit) i vilken "tum-tråden" lades, en färg i foten och en färg i hälen. Bara restgarner alltihop, känns bra.
Det blev lite glappt i "hälgipan" (ja, där minskningarna möter skaftet/foten) men det kunde lätt kamoufleras när jag fäste trådarna.
Och i andra änden på hälminskningarna ser det lite kantigt ut, men det tror jag går till sig med tiden.

Jag tycker jag var fiffig som kantade hälen med vitt garn. Det blir tydligt den dagen jag måste göra en ny. Är tanken ...

Idag är det vanlig butiksdag så idag har jag inhandlat (en till) 80 cm 4½:a.
Det visade sig att jag hade fel förut när jag räknade ut hur många maskor jag har kvar. Det är fyra varv mellan mittpanelen och uddkanten först. 4X(240+80) och dessutom 24 maskor till pga ökningarna.
Nåja. De' blir nog bra dä mä.
Vill minnas att just denna sjal i någons blogg gick under beteckningen byltet ett tag. Det var nog denna fas. Det är inte fotogeniskt i nån vinkel alls.

Om en halv bok är jag färdig med kurslitteraturen inför tentan. Vad som fastnat återstår att se. Sen är det bara resten av uppgifterna kvar ...

söndag, mars 23, 2008

Lite fel bild


(Bilden från brio.net)

Egentligen var jag ute efter en annan leksak från samma period i livet: Man bankade ner korta stavar i ett hål. Hålet rymde flera stavar och krökte sig. Resultatet var att när man bankade ner en stav så ploppade det ut en stav ur mynningen på kortsidan. Någon som minns?

Vadan dessa nostalgiska minnen?
Tja. På den tiden var det ju roligt att det kom ut en i andra änden.
När man sitter och tar upp 240 maskor (exakt!) längs en långsida på en sjal är det inte riktigt lika skoj när rundstickan visar sig vara för kort när man äntligen har pejl på att om jag tar upp en maska där, och en där, och ... [totalt fyra maskor] - och rätt vad det är upptäcker att maskor sluppit löst i andra änden och all räkning återigen är förgäves.

Längre sticka?
Och hur får man tag på en sån på påskdagen?

På nåt sätt förstår jag att jag nog borde tentaläsa istället.

söndag, mars 16, 2008



Vad gör man en lördagkväll när man fått hål på raggsockorna?

Ser på Melodi-festivalen och stickar nya förstås! Fast jag blev ju inte klar med en gång, som denna bild - arrangerad morgonen efteråt när kamerabatteriet hade vaknat - visar.

Den här gången testar jag en "tumhäl". Den rödspräckliga randen är en "tråd för tummen" fast för hälen. Sen gör jag hälen om ett tag (så att jag sen kan prova ut var jag ska börja avmaska för tårna). Jag har inte gjort någon sån häl någon gång, men tipsade en tjej i stallet om den här i veckan. Hon skulle tipsa vidare till sin mormor som är hennes sockleverantör.

söndag, mars 09, 2008

80X12X17X2



80 maskor, tolv varv i sjutton rapporter i två våder som numera sitter ihop. 32640 maskor alltså, sånär som på 80 eftersom det sista varvet på vardera våden är ihopsättningstråden.

Nu är det bara tjugofyratusentrehundra-tjugo maskor kvar ...

Vi ses ...

söndag, mars 02, 2008

Rapport om rapporter

Den första halvan av print o'the waves stool:en är klar och så även åtta av sjutton rapporter på den andra halvan.

Konen med oanvänt garn ser inte speciellt "anfrätt" ut så det blir nog bra det här vartefter.

Som vanligt kommer uppdateringen vid en tidpunkt med i stort sett obefintligt ljus.
Nåja, den kom alls.