lördag, oktober 28, 2006

vilket virr-varr


Efter några varv på strumpstickor med den ena av strumporna i nyinköpta raggigarnet kom jag på att jag kunde sticka dem samtidigt, precis som OS-vantarna.

De stickades i tre färger var i dubbelt garn, lika trassligt skulle det ju inte bli att bara sticka från två nystan.

Nää... Men ena rundstickan är fortfarande ett monster som slingrar sig så man varken vet fram eller bak.
Vet inte hur många gånger jag satte om en halv strumpa på strupstickor för att vända jämfört med rundstickan. Men nu tror jag allt sitter som det ska. Vi får se hur det går vid hälarna. Funderar på en efterstickad häl, som man gör med tummen på vantar.
Anar att jag i så fall gör den efter ett tag. För hur provar man ut var man ska minska för tårna om man inte kan sticka in foten för att det inte finns nån häl?

Fråga: Har raggigarnet tjockat till sig? Jag har alltid stickat sockor på 4-or, men på banderollen står det 4½-5. Och jag tycker att 48 maskor ger en ganska stor omkrets. Men dottern bestämde sig för att det blir bra. Så då blir det bra. Basta.

Nä, måste gå och sticka vidare...
(Regiastrumpan har bara några varv kvar innan avmaskning.)

Och hur lätt är det att få Blogger att uppdatera idag?? Inte alls skulle jag vilja säga.
Under tiden har jag gått över till att sticka med magic loop. Först på den kortare stickan som helt plötsligt hade snott åt sig tre av fyra socksidor (vanligt problem när man stickar med två rundstickor) och då lika gärna kunde få alla fyra. Och sen kokte jag det längre slingrande monstret och fick en spak, fin slät och gick över till den, för den korta blev väl kort.

Jag gillar ganska bra att sticka med magic loop.

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, jag har nästan fått spatt.
"There were errors" har det stått, så snart jag har försökt få in eländet på sidan.
När jag väl fick in det, hade jag fyra av samma ....,,haha.
Pinsamt.

Cina sa...

Konserten gick riktigt bra, förutom att Fredrik glömde att slå in kören i sista satsen i c-moll mässan, så vi kom in sista tre takterna. Lite pinsamt..... Kommer du i dag?