måndag, juni 01, 2020

maeva nr 3


Nånstans där bakom knähunden skymtar mina nya strumpor.

Det är beskrivningen maeva jag följt. Tidigare har jag ju gjort i randiga garner. Så jag tänkte att här har jag nu tillfället att göra i enfärgat garn. Fast jag tror att det här garnet är luddigare än originalgarnet. Det här garnet är Tjorven från Tant Kofta, första säsongen. Det syns på den mörkblå kanten.

När jag följde beskrivningen så blev det för trångt när jag skulle få ner vristen i skaftet. Så jag fyllde på med lite extra maskor i skaftet. (Så att det blev 6r på varje ställe.) Det är väl så det ska vara, men eftersom jag var tvungen att avbryta ökningen på mitten för att vi var framme vid hälen så höll det på att bli färre. Kanske att man kan tycka att det skulle kunnat stå något noterat om det.
Än så länge är de här ovalkade. Kanske att jag valkar dem, kanske att jag hoppas att ett par varma kängor kan göra det jobbet åt mig "on the run". Vi får se.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Dom är jättefina (inklusive knähunden:)!

Fast jag känner igen det där med att egenstickade sockor kan vara trånga att på över hälen, men du löste ju det på ett bra sätt:)

Cecilia N sa...

Det var väl mer att en liten notis kunde ha tillförts beskrivningen: "om du inte hinner öka så mycket som jag tänkt i kilen så behöver du nog försöka få dit de maskorna sen, för annars blir nog strumpan för smal." och kanske ett litet tips om hur för de som inte frejdigt hittar på egna abrovinker.