fredag, november 19, 2010

Drömmar ...

... kan vara bra konstiga.

Imorse drömde jag att jag ville sticka sockor på ett konstigt sätt. Inte vanliga från skaften och fram till tån (som nog beställaren hade trott) och inte andra vägen heller.
Jag ville sticka först undersida och sen översida. Men när jag i ett mer vaket tillstånd funderade över saken kom jag på att det måste vara bättre att sticka översidan först. (I uppgiften i drömmen fanns ingen fastställd storlek som skulle produceras.) Fast nu funderar jag på om det verkligen kan vara bättre ...

Så idag har jag tänkt på frågan: på hur många olika sätt kan man sticka sockor? Då räknar jag bort hur många olika spetsmönster eller ha resår ovanpå foten hela vägen fram eller inte, för det är väl oändligt.

Mer: på hur många olika ledder kan man sticka och det blir sockor?

Kanske kom sig drömmen av att jag precis innan jag släckte igår kväll stickade "skolhäl" utan att ha instruktioner intill mig. Jag provade att minnas och jag tycker det verkar som det gick bra. (Men jag ska nog bara minska i kilen nu vartannat varv verkar det som.)Sockor?! Men var det inte en tröja på gång?!
Jo, nu har jag snart tänkt klart. Men ska man ut och resa med buss är det mer praktiskt att sticka från två nystan än från en rejäl kon med garn till hela tröjan. Så därför har jag nu igång en stickning i mellanraggigarn. Miniraggigarn fanns inte på affären när jag ville ha det så det fick bli så.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag kan bara ett...

fast jag har ett svagt minne av att jag stickade babysockor som en tub av liksom skruvad resårstickning. Men det är svagt...

Eva sa...

Oj oj oj.....för hundra är sedan stickade jag ett par sockor då jag var tvungen. Det var slöjden, där hade jag nog inget val. Jag beundrar er hantverkare! Drömmen är att göra något ingen annan har. Men det får stanna vid en dröm, än så länge. Kanske kan jag bli inspirerad av dig!

Cecilia N sa...

Ja Eva, något unikt. Ibland inte något som är väldigt unikt, men där originalet är anpassat efter hur jag vill ha det.
Det kan vara så enkelt som att anpassa en ärmlängd eller få något i en annan färg eller något annat material, men i övrigt vara samma.

Ibland tar man en kropp, en annan ärm, en tredje yta och en fjärde garnkvalitet och föser ihop, kanske kryddad med att man vill ha "en sån" också som man själv klurat ut.