söndag, augusti 03, 2014

dags för mössor?

Förra året när fyllde jag år fick jag mina gäster att spinna tråd. Deras trådar tvinnade jag ihop med en tråd som jag spann.

 Det garnet räckte ungefär till en halv mössa. Sen spann jag ytterligare garn (av en annan kvalisort) och stickade klart mössan. Ser man noga på den så ser man att den är mönstrad av L. L som i 50.
Dessvärre är den liite trång.
Den blå mössan blev klar i vintras nån gång, men har inte träffat kameran förrän nu. Den är stickad av garnet jag hade till halsduken som blev julklapp 2012: babyalpacka och silke från Marks & Kattens. Det är helt klart att antingen får jag ägna min tid åt att bättre designa/mäta mössor/-stickningar eller använda befintliga beskrivningar. De här "sticka lite så här eller så där"-mössorna har en hel del som man kan vara missnöjd över. Jag hoppades att den blå skulle bli lite pösig så jag ökade en massa maskor. Fast tydligen på fel sätt/ställe. Nåja. Den fungerar som mössa i alla fall ...

5 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag tycker att båda ser snygga ut! Fast jag tror att jag gillar den blå bäst.

Liisa sa...

Den blå ser jättefin ut. Den övre också men den ser lite trång ut till dig. Finns säkert ett huvud som den passar till ;)

Cecilia N sa...

Njae, man kan ju inte ge bort en "gästbok" sådär ...

Däremot kan man repa upp den och göra den några maskor vidare. Om man ids ...

Det är tråkigt att även jag gillar den blåa bäst i nuläget.

Maggisen sa...

Jag fick lära mej ett trick. Garnmängden från tummens topp till armbågen räcker generellt sett till 25 maskor. Det stämmer inte 100%igt, men bra nog för att jag fortfarande, mer än 50 år senare, använder det.

Cecilia N sa...

Men hej Maggisen!
Välkommen!

Hm. Nu hamnade ju våra kommentarer på fel inlägg ... Nå. Det blev bara så.

Men det måste ju rimligen vara väldigt olika om man har 2:or eller 5:or.
Och jag vill ju helst inte ha en lååång ände heller.
Men tack för tipset ändå!