måndag, juli 08, 2019

Väska?

Så var det då dags att göra en väska och i den sy i ett blixtlås och även göra en ficka. Bäst vore om den gjordes av en stuvbit från loppis och med blixtlås från stashen. Och så skulle den ju helst vara färgglad också …
Det fanns inte otroliga valmöjligheter på blixtlås i stashen. Det här har nog varit i en gylf kan jag tro.
Så då blir ju "väskan" av motsvarande proportioner.  

Så var det det där med att skapa efter ett indiemönster. Var hittar man ett sånt? Det första stället jag letade på var hos Clara stickar och syr. Hon brukar även sy olika väskor. Så scroll scroll scroll …

Och så drar jag mig till minnes att jag sett någon som så smart började med att sy i blixtlåset och gjorde resten av "väskan" sen. Var inte det Clara? Neej … Det var ju Alicia!
Och där hittade jag även en länk till en blogg om hur man gör. Det måste väl vara indie?

När jag skulle klippa ut fodertyget (av ett gammalt örngott) så tyckte jag det vore synd att inte använda den snygga fållen. Så den fick bli krönet på en ficka i "väskan".

Och där var alla bitarna urklippta: två yttertygsidor, två innertygsidor och en likadan sida, fast lite lägre, som ficka. När det var dags att sy ihop foderbitar för sig och yttertygsidor för sig lade jag bara in ficktyget mellan foderbitarna och sydde genom tre lager. 
Det var en tydlig beskrivning hur man gör tycker jag, även om jag som nybörjare gärna kunde fått påpekat tydligare vilken skänkel av blixtlåset som man skulle sy ihop med tyget när. Jag gjorde inte fel utan tittade nooga på bilderna, men hade jag varit mindre observant hade det kunnat gå galet.

Det räckte med att läsa 4" som 'lite drygt 4 cm' och lämna ett hisnande litet hål att vränga allt genom. Men det gick vägen.
Och sen hisna lite och fundera hur i hela världen jag skulle få utsidan utåt? Men det gick ju bra tack vare blixtlåset ...

Den här skapade jag inför vår resa till fjällen. Riktigt vad jag ska packa i den har jag inte tänkt ut, kanske ha en speciell plåsterväska?
Men alltså … väska …? Kan en kreation med måtten 19 x 16 cm sägas gå in under epitetet väska?
Är den färgglad? Mörkgrön med ljusorange foder, även om det gröna på bilden förvanskats i lampans sken.
Tja, den är ju inte grå …

Jag tror jag får låta domaren komma in här och ta beslut.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Så söt den är! Och den är definitivt färgglad:)

Klart det är en väska:)

Cecilia N sa...

Tack! Väska, nja …
En börs är väl mer att likna den med.
Jag tror jag skulle vilja ha nån sorts "rem" på den för att definiera om den.