lördag, november 22, 2008

Ordning och reda


Imorse vaknade jag med en idé som inte alls tog lång stund att realisera. Istället för att lägga alla rundstickorna i sin lilla låda och alltid behöva skjutmåttet för att leta rätt storlek så kan man ha en liten etikett som man trär in stickan i. Alla stickor av t ex storlek 3½ (och de är av någon anledning i betryggande majoritet) är nu uppträdda på "etiketten" som det står 3,5 på.

Etiketten har jag gjort av en bit handdukshanksband som jag sytt ihop till en ring.

Vi får se om detta var en bra idé eller bara en ganska bra idé. Det finns kanske en risk att de trasslar in sig i varandras etiketter.


Det blev två knappar över när jag sytt i alla i koftan. Men det är ju alltid bra att få med extraknappar, tänker jag. Vilken påse är snyggast?

11 kommentarer:

Bloggblad sa...

Blå påsen är ju tuffast - men nästan synd på en så fin grej att bara bli använd så.

Bloggblad sa...

Förresten såg jag ett annat tips som var rätt tufft: varje rundsticka i en plastficka... fast jag har inte kommit dit, här ligger de lite här och där...

Stick-kine sa...

Ytterligare tips för rundstickor: Köp ett fodral för många CD-skivor och lägg en sticka i varje. Man kan lägga i en lapp med sticknr alt skriva med spritpenna på plasten, det fungerar utmärkt! De större rundstickorna från 5 ung är nog bättre att sätta etikett runt, fodralet blir för tjockt annars! Hälsn Stick-Kine

Carinalil sa...

hej och tack för ditt inlägg på min sida om mina tovade vantar- jag köpte mönstret ihop med garnet - minns inte på rak arm vart men det ska jag ta reda på och lägga ut. Tror att du även kan hitta sådana mönster bland dropsmönsterna- hur som helst så är vantarna nästan dubbelt så stora innan man tovar dem. Vissa ullgarner tovar mer som tex garnet sarek. hälsningar Carina från http://creadiem.bloggagratis.se

Anonym sa...

testing testing. Vad händer om jag kryssar i en annan identitet?

Bloggblad sa...

nu måste jag kolla in de tovade vantarna jag läste om. Tränar för fullt att skriva på laptop... klickandet är värsta finliret. Och frestande att sitta och slösurfa lite här och där.

Bloggblad sa...

det gick inte att komma in på Carinalils sida...

Bloggblad sa...

Jag har fått beställning på ett par pärlmuddar och fick lust att börja häromdagen... men inte tusan hittar jag min supertunna pärlnål... som jag vet så säkert var jag brukar lägga - med garn i så att jag hittar den... för den syns knappt med blotta ögat i halvmörkret så här års.

Anonym sa...

Inte svårt att välja påse ... Du vet nog vilken! ;-) Smart det där med etiketterna. Jag stickade massor i min ungdom. Man kanske skulle försöka igen?

Bloggblad sa...

Jag fick sticklust häromdagen... köpte hem nya små fina pärlor... och hittar inte pärlnålen. Tänk om jag hade lite av din ordning och reda?!

Cecilia N sa...

Men Bloggblad ...

Jag har förstått att det finns speciella pärlnålar, men jag använde bara en vanlig synål av den tunnaste modellen. En sytråd knuten i ögla hängde i ögat och så "vek" jag garnet över öglan.

Leta efter nåt annat så kanske den kommer fram. Det är väl så det brukar gå till. Här i alla fall ...

(Och jag är som du, jag visar bara mina propra sidor.)