måndag, november 25, 2013

mössa ...

Först gjorde jag den alldeles för vid.

Sen gjorde jag den så trång att det blev lite våld, men det får duga. Fast då var det där med att den blev rätt tunn. Antagligen skulle man ha haft dubbelt garn. För att råda bot på detta började jag sticka i diverse 3D-mönster: rätstickning, mosstickning ...
Men den kändes ändå för tunn. Och liite för liten som sagt ...

Sen när jag kom hem och röjde undan lite för att gästen skulle hitta sängen fann jag födelsedagsgarnet. Det där som är omväxlande fluff och snöre.
Så nu blir det istället en födelsedagsgarnsmössa. De värsta snörgarnspartierna tvinnar jag upp lite och hoppas att allt inte blir vridet och konstigt utan bara något mer lite fluffigt, iaf osnörigt.

Dessvärre räcker inte garnet. Så jag behöver göra mer typ likadant. Men nu tror jag att den blir både i rätt storlek och i rätt tjocklek. Stickor nr 5 används.

Den blå möss-stickningen är nu lämnad åt sitt öde. Huruvida det blir en blå mössa också nån gång vet jag inte. Men just nu blir det ingen.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Du anar inte vilka konstiga bilder jag får av ditt bildlösa inlägg om mössa av garn och snören...

Cecilia N sa...

Hm. Ska se om jag kan lyckas få något av det att posera imorgon ...

Karin sa...

Ja...?

Cecilia N sa...

Jaja ...
Det är mycket nu.
Och inte består det i så värst hög grad av stickning.
(Jag har ju fullt upp med att vinna hemlisbloggartröjor och sånt.)

Den blå mössan är froggad och ersatt av en liknande skapelse, nu i dubbelt garn. Eventuellt går den ett liknande öde till mötes, om än inte fullständigt.

Den ljusa mössan är hemma och det är inte jag.