måndag, oktober 28, 2019

skjortor ...

Inte går det fort inte, vårt skjortprojekt. Mest för att vi inte riktigt har samma schema och vi gör ju det här Tillsammans! Men förra helgen synkade vi och lade ut delarna på tyget, nålade, ritade, klippte ut. Jag har ännu inte ritat ut kragen, för jag har lite lite tyg. Jag inväntar kompisens försök innan jag fortsätter med den delen. 
Dödergök har precis sytt en Harrison shirt såg jag och hon klagade över tajtheten. Så vi mätte runt och tror att det funkar för oss. Men jag glömde mäta ärmlängden innan jag klippte. Så håll tummarna!

Under tiden har mina andra jobbskjortor fortsatt gå sönder.
På min vita hade tyget helt plötsligt gått av i nacken vid kragsömmen. Gah!
Först sydde jag på lappen på insidan, precis som jag gjorde på ryggen, men sen insåg jag att den ska ju sitta på utsidan!

Jag sprätte upp kragsömmen och petade in lappen i stället för tyget som gått sönder och så sydde jag igen igen. För hand.

En ursuddig bild visar resultatet.

Men igår hittade jag ett hål till! Mitt på tyget på ärmen! På ett ställe som inte på något sätt utsätts för slitage. Jag fattar inte!

Och den svarta skjortans lagning var för liten så nu har tyget spruckit upp ännu mer runt ursprungshålet.

Kan inte skjortor (kläder generellt) och datorer och bilar bara funka?!
Jo, för min minettakofta har också uppvisat brister som måste åtgärdas ...2 kommentarer:

Heidi sa...

Det är en av de bästa sakerna med bloggar - när folk skriver om sina erfarenheter av olika saker. En ständig källa till att lära sig nya saker, både sånt man har användning för, och mer kuriosa:)

Spännande det här med skjorttillverkningen. Jag håller tummarna för att du lyckas få ut alla delar du behöver, och naturligtvis att slutresultatet blir så bra som ni tänkte!

Men vad är det för skjortor som bara går sönder så där utan vidare? som riktigt skräp? Fast det var en himla snygg lagning där vid kragen:)

Cecilia N sa...

Nä jag fattar inte! Vad det är för material.
Ska jag börja tänka konspiratoriskt så är inte marknaden såå stor för skjortor till det här skrået, men det finns några företag som säljer, och dyrt.

De här skjortorna är av bomull, jag har andra i linne, men det känns som att det är ett tyg i lite tunnaste laget. Man kanske inte ska ha damastdukar i åtanke, men liite tjockare kan jag tänka mig, om det finns.

Tanken är att om det här skjortprojektet går vägen så ska jag leta upp rejäla tyg och sy egna.