fredag, september 01, 2006

Uppföljning av läget

Den gröna har kommit in på halsringningen. Men jag tror det blev nåt kajko med "minska vartannat varv" i samband med Morden i midsummer.
Tycker det är svårbegripligt detta: först står det: "avmaska i början på varvet 2ggr". Det gör ärmurtagningar på båda sidor. Man avmaskar i början på räta varvet och i början på aviga varvet. Helt logiskt.

Sen ska man avmaska ytterligare på samma ställe 2ggr. Då tycker jag det verkar som att man avmaskar vartannat varv i var sida. Från rätsidan avmaskar man på ena sidan. När man sen kommer till den sidan på avigsidan avmaskar man inte, men däremot avmaskar man på nästa varv, det räta.

Sen ändras vokabulären i beskrivningen: avmaska 1m vartannat varv 3 ggr.
Blir det med samma intervall som tidigare, eller blir det bara varannan gång man gör (t ex) räta varvet, vilket i så fall, om man räknar antal maskor ovanpå varandra maskan bredvid blir fyra varv?

Sånt gör mig konfunderad.


Sjalen håller på att bli större. Den är min dagstickning, i ordentligt ljus. På kvällstid går jag över till den mer lättsedda gröna. Igår upptäckte jag ett förargligt fel 6 varv ner (eller nåt). "Går det så går det. Går det inte så går det inte" tänkte jag och repade upp några maskor i början på en blomsterruta. Och si! Det gick! Jag behövde inte repa upp 6 varv längs ytterkanten på en numera rätt så stor sjal, en maska efter den andra. (För vem kör med livlinor? Inte jag just nu iaf...)
Jag kände mig berättigat mallig över bedriften.
(Men hur kunde jag ha missat felet för det första?)

5 kommentarer:

Inger sa...

Jag tolkar det så att jag minskar en maska i varje sida vart annat varv.

petra sa...

Hej igen
jag ska absolut lägga ut ett foto av den där jakttrofen - och TÄNK om jag kunde hitta själva stickbeskrivningen!!! Hon publicerade sådana i masor av år i olika tidningar. Hon gjorde en hel sats med grytor också - vackra röda sådana där som var vanliga på femtio-sextiotalet...

jagh undrar om inte jag ska starta en blogg med hennes grejer - jag blir så insprirerad av din blogg!!! Men - jag har då framför mig att scannra in alla hennes fotografier liksom..LIIITE jobbigt...

Celia sa...

Ja, tänk vad spännande det kan vara att sticka - och så nöjd man blir när man lyckas :)

Cina sa...

Tyvärr kan jag inte vara med den 7:e. Enda helgen på hela hösten som jag hade något inplanerat. *typiskt* Men den 17:e ska vi ju också repa tillsammans här hemma så vi ses ju då om inte tidigare.

Hälsar Carina liggandes på divanen med en sockstickning....

heidi sa...

Hur gick det med den där urringningen?