lördag, april 07, 2007

Kvinnlig list!

Efter att ha väntat förgäves på att få logga in så jag kunde skriva det här inlägget så kom jag på, när jag höll på att kommentera hos Elisabet, att sen var det ju bara att smita tillbaka hit på samma fönster så var jag ju inloggad! Och si! Det fungerade.


Nå, här kommer då själva texten.


Gröna toppen har numera både axelsömmar, sidosömmar och halsringning. De två påbörjade nystanen av obestämd vikt håller nu på att förvandlas till ärmar.
Eftersom jag ju är listig (tror jag) stickar jag dem uppifrån och ned. På det viset tänker jag att de får bli så långa som garnet räcker till, istället för att jag har en gnutta ostickad ärm i slutet av garnet. Det är inget roligt garn att repa upp.

Men ärmarna blir i slätstickning.


Under veckan har jag suttit och fantiserat om äggfärgning. Idag gjorde jag och dottern slag i saken. Fyra ägg var att dona med.
De fyra på rad längst ner är dotterns. De till väntser är färgade med lökskal och de till höger med rödbetsspad. Ränderna är gjorda genom att hon spänt gummisnoddar på äggen före färgningen.
Mina två översta har först åkt lökskalsbad och sedan rödbetsbad. Den till vänster har haft ihoprullat hushållspapper fäst mot sig: på längden hela tiden och även på tvären i andra badet. Det tredje ägget låg i en "smällkaramell" av gammal löksäck i plast. Det och det fjärde ägget har bara kokats i rödbetsbad.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så fina ägg ni har gjort, riktiga konstverk!
Glad Påsk!

Bloggblad sa...

Jag är mycket impad av äggen! Ser dessutom ätbara ut!

den blyga sa...

Tjusigt!
Skulle vår vän Totte Nordh ha sagt.
Förtjusande skulle moster Ebba ha sagt.
Jag har väldiga ambitioner, men just nu är barnbarnen så myllrande. i värsta "ätaråldern" att det inte hinns med mer än spaghetti och potatiskokN

lin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.