onsdag, april 04, 2007

Arbetsgenomgång

Titta noga på bilden nedan (förra inlägget). Nu ligger bakstycket på detta sätt och torkar sig. Sedan ska jag sy ihop axlarna och sidorna och sticka en halskant. Sen anar jag att jag får
a) sticka små kanter på ärmhålen också eller
b) efterlysa mer garn av samma sort.
Jag gillar ju inte linnen så jag hoppas det finns garn tillräckligt. Antingen redan, eller att få tag på.

Istället för att titta på när bakstycket torkar tog jag fram svarta spetssjalen. Ljuset kanske börjar räcka endera dagen. När jag drog i den bedömde jag att den kan få en chans att vara klar. Jag ska spänna upp den sen så får vi se om den är klar eller inte.

Eftersom tråden jag behöver för att sätta undan nederkanten på mammas kofta är upptagen med att hålla i halsringningen på det gröna bakstycket kan jag inte göra något med den heller.

Vilket medför att jag stoppar näsan i läxboken, där den hör hemma? Oh nej! Jag mäter en gång till på provlappen till min "linne"tröja och sen bestämmer jag mig och sätter igång!
Jag hoppas på att min något glesa masktäthet (17 m istället för 18 på 10 cm) ska hjälpa mig att kunna komma i näst största storleken som annars är på vippen.


Igår var jag på besök på stickcaféet här i stan. Tyvärr stickar de när jag sjunger och då väljer jag att sjunga. Så det så. Men jag hann hälsa på i nästan en halvtimme iaf för att få igång dem på idén med den världsvida stickaoffentligtdagen.
Jag hoppas att de gör något av den och inte bara var artiga mot en galning.
Jag tittade förtjust på när de skrev av webadresser som de aldrig gjort något annat. (Till saken hör att jag anar att de flesta av dessa är pensionärer.)
Jag börjar inse att internet inte är för "ni ungdomar" som mormor sa om mina föräldrar som ju dåförtiden i mina ögon var allt annat än ungdomar, inte heller för eventuella nördar i andra åldrar, utan har blivit lika "normalt" som telefon och tv för många åldersgrupper. Hurra!

Inga kommentarer: