lördag, maj 05, 2007

Ni kan nog inte ana vad jag håller på med.


Jo, svart nånting i en bandgrind, men vad?
Lingarn.
För någon månad sedan gick mitt klockarmband sönder. Jag testar att väva ett nytt.
Först hade jag tänkt göra ett med brickband och "tuskaft", men det föll på antalet brickor tillgängliga. Och alla mjölkpaketen hade för en gångs skull just kastats bort, så jag kunde inte göra nya. Så det fick bli bandgrinden, med fasan att bandet obemärkt blir bredare och bredare.
Jag är lite orolig att inslagen ska vara för glesa. Hur sjutton får man stopp på ett "ränn" på ett smalt band?
I bortre änden ska jag försöka göra en snygg avsmalning och sen i hitre försöka sy ihop runt själva spännet som jag så klurigt har sparat från armbandet som gick sönder.
För att göra så få sömmar som möjligt trär jag klockan på bandet, så att bandet fortsätter under boetten. Kanske att jag ska sy runt pinnarna så att den sitter fast. Funkar det så funkar det. Går det inte så får jag väl köpa ett då.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken tur att det finns grejer jag inte slagit mig på... för jag hakar på alldeles för många idéer. Men det där ser knepigt ut.

Cecilia N sa...

Det är vansinnigt många trådar som ska placeras på rätt ställe i början. Men man har ordnungshilfe av att ha ett skäl. (Att på ett ställe går varannan tråd uppåt och varannan tråd nedåt.)
Men själva vävandet är idiotenkelt. Upp med grinden - in med inslaget från ena hållet.

Ner med grinden - och så tillbaka.
Och däremellan "putta till det lite".

Fast såå vansinnigt många trådar går det ju inte åt i det här arbetet.

Stoorstålka sa...

Hej. Kul att se att någon väver klockarmband med bandgrind. Vi har nyligen lanserat STOORSTÅLKA bandgrind, som är en superbandgrind i alkrylplast. Ett underbart skonsamt, lätt och stark material.

Cecilia N sa...

Det var inte världens bästa idé att väva klockarmband av lingarn. Det höll inte såå länge.

Hamnar man här om man googlar på klockarmband så vill jag tipsa om att det nog är smart att använda läder åtminstone just i den delen där spännets "preg" ska genom armbandet.
Det var det här armbandets akilleshäl: det blev onödigt snabbt slitet i det området.