torsdag, maj 03, 2007

senaste nytt


Oj vad mycket som inte har med stickning att göra som har hänt på sistone. Därför har det inte hänt så mycket som har med stickning att göra.

Men jag har iaf stickat en bit till på mammas blå kofta och vägt nystanet som är kvar och räknat och haft mig.

Bilden är ett irl-montage som ska försöka belysa hur lång jag beräknar att koftan blir.

Knäppkanten som skymtar måste förlängas och den andra kanten också göras.

Efterforskningar har inletts om var den försvunna beskrivningen har tagit vägen. Ännu inga framsteg på den fronten. Men framstycket skulle ju vara likadant som bakstycket i ganska många centimetrar så jag började på det på bussen för några veckor sedan. Men så här kan jag ju inte hålla på! Antingen får den rackarns beskrivningen pallra sig fram eller så får jag skicka efter en ny. Alldeles i onödan. Eller, nja.

De gröna ärmarna är ... klara. Elller nåt. Garnet räckte preciis till att få en ärm som räckte runt hela ärmhålet och ca 1 cm lång ärm därefter. Men det räcker inte till att montera.
Ärmarna hade gärna fått vara liite längre ändå. Finns det någon som råkar ha ett nystan Evita i ljusgrön färg (nr 567) som bara ligger och aldrig blir nåt? Är det färgbad 29733 bleve jag ännu gladare om jag kunde få köpa det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Är det någon som äter beskrivningar hemma hos er? ;)

Cecilia N sa...

Njae, vovven har inte varit speciellt begiven på annat än hundmat de senaste fem åren och innan det var det mest skosulor som gick åt.

Kanske har jag flyttat det från det ställe jag tycker mig minnas det från så jag letar på fel ställe. Men det borde inte ha hunnit så långt ner i lagrerna då när jag upptäckte att det inte var där jag trodde.

Finns det nån "Saida" som kan förbarma sig?