onsdag, juni 13, 2007

Knitty

Nu har nya knitty kommit ut på nätet. Den enda som jag blev lite sugen på är tangerine twist. Men jag är numera lite kluven till stickade kortärmade sommartoppar. Den gula i Rowan Summer Tweed är lite tjock i förhållande till sin ärmlängd. En kofta hade varit bättre i det garnet. Och den blå är inte så tunn den heller.
Återstår att se hur den gröna är. När jag väl fått sytt dit ärmarna med någon sorts garn. Jag börjar inse att Evita är och förblir slut slut slut.

Nåja. Min första svarta spetssjal är blockad! Bild kommer. Den verkar ha blivit lagomt stor nu. *förtjust*

Den kraftiga swallowtail-sjalen är den som oftast stickas på nu. Den blir gosig, mer som en "filt" än som en skir sjal. Än så länge är jag bara på blomknoppsmönstret och jag har mina funderingar om jag ska nöja mig med att bara sticka det. Och eventuellt bården. Liljekonvaljpluppande ser jag inte fram emot ...

Jaja mamma. Jag ska sticka klart din kofta innan vi ses. Det är tanken. Men jag tror att jag måste vara så himla koncentrerad så just nu passar det inte. Det är knepigt att mäta och jämföra vanligt slätstickat "tyg" och den kraftiga kanten som på längden är en kraftig resår, alltså töjbar. Att då få först den ena knäppkanten lagom lång och sedan därefter få knapphålen jämnt fördelade på den andra. Nej. Det är inget jag gör i ett nafs medans jag gör något annat.

3 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Jag gillade stjärntecknen:)

Anonym sa...

Jag hittade inget jag föll för i nya Knitty.

Jag läste någonstans på nätet (nu kan jag absolut inte minnas var...)om ett annat sätt att göra nupparna. Sticka i samma maska, men sedan dra maskorna över den först stckade maskan? Kan det ha varit, men jag tror att det var ett moment ytterligare. Då slipper man sticka ihop dem på avigsidan.

Bloggblad sa...

Jag har skrollat neråt och tittat på din sjal! Helt otroligt fin! Skulle vilja - men vet att jag inte har tålamod, jag stickar bara när jag ser på teve. Har gjort klart en sjal med bakstycke på ett par kvällar och stickor nr 10. Mitt nya projekt blir en trekantig sjal i rätstickning. Bild på garn och mönster finns på min blogg.