tisdag, juli 03, 2007

Lin-ärmar

Veckorna går fort och jag har mycket att göra som inte har med stickning att göra. Men det har blivit en del stickning i alla fall. Ärmarna har kommit förbi ökningsstadiet och väntar nu bara på att bli 45 cm så de kan börja bli avmaskade.

Mammas kofta: jag mätte ut var knapphålen skulle sitta och insåg att det blir inget snyggt med bara fyra knappar. Som tur var kunde mamma köpa fler knappar. Så nu har jag en till och hon dessutom en i reserv.
Rätt vad det är hoppas jag att jag verkligen kommer igång med stickningen av den där knapphålskanten.

Muddarna har inte kommit längre än att jag har försökt kopiera upp dekorationen till en storlek som kan bli förlaga när jag ska "kryssa" ut mönstret. "Lätt som en plätt" och "snart gjort" fanns i mina tankar när jag kom på att jag skulle göra dem. Men de sitter fast bakom linärmarna och koftan. Det är bara att gilla läget - eller att ändra det.

2 kommentarer:

Lovisa sa...

wow, du har verkligen snöat in på det där med stickning!! Själv lyckas jag iblan åstadkomma en halv halsduk av varierande slag och det är endast på grumd av min mamma jobbat som syslöjd lärare i 25 år. Men jag håller med om att det är meditativt! You go girl!

Anonym sa...

Hej och tack för titten! Jag har också funderat på att göra Swallowtail i lite grövre garn så den blir lite varmare (till vintern kanske :)