torsdag, juli 19, 2007

mysko WIPMen vad är det för åbäke? Vad är det för en konstig männska som stickar en drygt två meter lång orm som är bruten lite här och var?

Nån sorts idog människa antar jag. Envis. Och uttråkad. Och väntandes på att det snart ska ta slut.

Längst upp till vänster syns det tredje knapphålet nerifrån räknat. Ett knapphål till ska läggas i stickningen på det sättet. Det femte knapphålet hoppas jag "uppstår" då knäppkanten möter halsringningen som jag redan gjort. (Även det som sticker ut över där knäppkanten kommer.)

Vad ormen är för nåt? Jo, framkanten där knapparna ska sys fast, nederkanten på koftan och knapphålskanten och det är där jag nu stickar 573 varv eller nåt bestående av 19 maskor varierat 1r, 1a resp 1r 1 överflyttad. Jätteintressant ... eller nåt ...

Om typ 3 dm ska jag montera ormen på resten av koftan och hoppas på att alltihop passar ihop.

Och sen ska jag montera min lintröja. Ska bara ta reda på om fram- och bakstycke är lika långa eller om de är oliklånga. Ack ja ...

Den stora swallowtail-sjalen är stooor. Redan innan andra liljekonvaljraden är färdig är den, i oblockat skick, så stor som jag kräver av en sjal. (Och den är gjord enligt beskrivningen, inte ett varv extra!) Det här blir en riktig gosa-i-soffan-sjal. Men den är inte så fotogenisk i nuskicket.

Muddarna får vackert vänta på sin tur. Den är sist in i WIP-listan. I nuläget tror jag att den första mudden är färdig och ska monteras ihop. Men det har jag inte ro att göra just nu. Och således börjar jag inte heller med nästa.

Evita är numera ett UFO. Tills dess jag får tag på något lämpligt att montera den med.

2 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Fattar ingenting....kan knappt bärga mig tills jag ser det blåa iordningsställt.

Bloggblad sa...

Ser krångligt ut. Fast jag har märkt att jag ofta tycker det om andras projekt - och andra tycker det om mina... :)