onsdag, april 23, 2008

OT, men viktigt ändå.

Camilla har startat namninsamling för att få till stånd bättre mat till de äldre och de sjuka som får mat hemburen.

Skriv på, uppmanar jag.

Hur jag hittade henne? Jo, via Hakke som utlyst en tävling i att hitta flest E-ämnen i en och samma (mat-)produkt.

Jag köper malt kaffe och råg manglade till flingor eller malda till mjöl. Jag köper färdigblandad müsli och torr färdigformad pasta. Och en och annan gång slinker det ner ett paket fiskpinnar och Nyhléns falukorv och Scans "såndär"-korvar (Skyll sig själva när reklamen gick ut på ... vad heter det ...)
Jag ystar heller inte själv och jag har blivit lat på att koka lingonsylten, men använder den ändå.

Fiskpinnar och lingonsylt är nog det mest halv/helfabrikatiga jag köper, sånt som jag skulle kunna göra själv om det fanns lite id och tid.

Utmana mig, det kanske finns nåt mer som jag förtränger att jag köper fast jag skulle kunna göra själv.

6 kommentarer:

Strumpstickan sa...

biljongtärningar

Anonym sa...

Själv bakar jag inte mitt bröd, men jag måste nog börja snart. (Hater att vara kletig om händerna! Och vi har ingen köksassistent...)

Efter att ha läst "Den hemlige kocken" gick jag till min lokala ICA-butik och bad dem visa vilka brödsorter som är fria från tillsatser. De hittade en... ekologiskt valnötsfrallor som kostade 14 kronor per styck.

Cecilia N sa...

Ja, okej. Buljong köper jag också färdig. Fast jag använder inte speciellt många tärningar om året. Hade jag kokat själv hade den antagligen hunnit härskna. (Hur gör man förresten? Jo, kokar ben och så, men för att komma från den flytande buljongen ner till "lagringsbar"?

Cecilia N sa...

Håkan, Pain de Martins valnötsbröd med receptet ursprungligen från Gateau! Det är kanongott!

Boel sa...

Tack för länktipset. Jag är ju väldigt intresserad av detta men bloggar tyvärr för lite om det. Jag ska handla i morgon så då ska jag "roa" mig med att läsa innehållsförteckningar. Annars har vi kanske "tur" i vår familj eftersom jag är allergisk mot vissa e-ämnen (bla sånt som man gör mat rödare än vad den är i sig själv)vilket gör att jag så sällan jag kan köper hem varor som innehåller en massa konstigt skit. Efter några besök på akuten med mkt medicinsprutor blir man konstigt nog rätt försiktig ;=)

Marianne sa...

Jag har också blivit mer noga med vad vi stoppar i oss. E621 (smakförstärkaren) som är så himla farligt försöker jag utesluta. Men den finns i så himla mycket.
Tänk att tillverkarna måste stoppa i så mycket skit i våran mat...