fredag, augusti 15, 2008

villrådig - hjälp!Den uppknäppta koftan längst upp till höger är den jag egentligen vill sticka. Men Vogue vill inte sälja beskriv-ningen med mindre än att jag mejlar mitt kreditkortsnummer eller flyttar över Atlanten.

Den röda nedanför har jag lite blickar åt, men tycker inte om hank-och-hysk-systemet och tror att v-ringat inte är det jag vill ha som form, hellre en bred rundringning.

De andra är rätt så bra funderingsmaterial. Egentligen tycker jag att det är mer jubilaren att ha ett mönster som inte är i raka rader. Fast den ljusblåmelerade överst till vänster är inte helt dum den heller.

Men jag är inte så pigg på att tänka och filura ut just nu. I instruktionerna till den röda är det noga angivet att man måste blocka ordentligt så spetsmönstret syns. Och det tror jag också.
Att hitta på en form och sen försöka sticka den i oblockad form för att sen förhoppningsvis blocka den rätt på alla vis verkar lite vanskligt.
Jag menar, hur stor provlapp måste man inte göra för att se hur det stämmer ihop?

Och så var det där med stickfastheten ... Jag tror att jag bestämmer mig för att köra mitt race på stickor nr 3. Det blir bredare än önskvärt för den röda, men jag stickar mer ojämnt med nr 2 och varven blir för låga.

Hjälp!

7 kommentarer:

Ingalill sa...

Lägger huvudet på sned och erkänner att jag har reggat konton på sådana siter genom rätt adress förutom just delstat och telefonnummer...........
Så länge man håller sig till att bara vilja ha mönster som är nedladdningsbara så fungerar det utmärkt. Ofta så kan man ju betala via Paypal eller kort via säker sida.

Boel sa...

Vouge verkar fåniga!! Nu vet jag inte om jag har hängt med i kriterierna för koftan men Yll & Tyll har ett mycket snyggt mönster med flätor som är alldeles nytt som man kan sticka i Visjögarn (jag mejlade och frågade för som garnförslag angavs deras Lin garn eller Marks kattens ekoull). Ska bli spännande och se vad det till slut blir.

Boel

Cecilia N sa...

Här har jag nog ändå tänkt spetsstickning. Det blir flätor på svågerns tröja sen. (Han har inte bidragit med sina mått än så jag kan med gott samvete satsa på den här koftan.)

Men trots vad jag skrev i inlägget sitter jag nu och komprimerar och räknar om beskrivningen till serranon till "min variant".

heidi sa...

jag blir inte klok på vilken du menar faktiskt. men om du pratar den röda, så är väl det enklaste att inte göra avmaskningarna för urringningen utan istället fortsätta rakt upp så att den blir fyrkantig, eller om du vill ha den lite rundad, att du gör några efter första urringningen så att den blir lagom rund, och sedan bara fortsätter rätt upp...

hmmm, det är inte så krångligt egentligen....
fast paypal funkar väl på vogue numera om jag inte minns helt fel?

maila gärna mig om du är osäker om urringningen, det är inte alls svårt att räkna så att det blir bra:)

Cecilia N sa...

Man tycker att de borde kunnat tipsa mig om paypal om de använder det, men icke. Jag har mejlat med dem och de hävdar bestämt att det är mejla kortnummer som gäller.

Nå. Vill de inte ha kunder är det upp till dem. Även om det retar mig.

Nu har jag börjat på den röda, fast med en ännu inte upphittad virkad kant och ringningen från den nedre blå koftan. Typ.
Och så i lila alltså.

Bloggblad sa...

Du fixar säkert att ändra så som du vill ha det. Allihop är snygga, men jag har insett att jag ser tjockare ut i stickade koftor, sjalar är mer fördelaktiga, så jag kör på ...
Annars använder jag kavaj rätt ofta, de blir inte så bylsiga som koftor när man inte har så mycket till figur utan är allmänt bullig.

Stick-kine sa...

Be banken om ett extra kort! Ett kort som du använder till nätköp och som du kan sätta in exakt belopp på eller lite mer än vad det koftan eller andra prylar kostar! Om man gör sina bankärenden på nätet är det hur lätt som helst. Om det inte finns mer pengar än det de vill ha over there så yes! de kan inte klura ut ditt andra bankkortsnummer! Så gör jag alltid, känns bra och säkert. Hälsn. Kine