tisdag, oktober 20, 2009

Ojdå, pga Proudly Presents!

Sedan en tid har jag följt Ebbas blogg. Det är inte en stickblogg men fångande ändå. Nu har hon länkat hit så då tycker jag att det är inte mer än rätt att jag länkar till henne.

Och då tänkte jag att jag kunde ju städa min blogg lite när det nu skulle in en ny länk och allt.

Då upptäckte jag häpet att jag inte hade någon rubrik "Färdigt 2009". I oktober upptäckte jag det. Är det verkligen så illa? Har jag varit så flitig med det jag ska? Svaret på den senare frågan är definitivt JA! Jag har tuffat mig fram i min utbildning såpass att jag nu är klar med FEM terminer. Det gör mig stolt och glad.
Men så värst mycket stickning har det inte blivit.

Men nog trodde jag att jag hade stickat något mer än den gröna sommartoppen på hela året! Ja, förutom miniraggisockarna som blev klara för ett tag sen. Och de i spiralresår i samma garn som jag började på i helgen och som växer så fort de hinner.

Helt färdig är jag dock eventuellt inte med sommartoppen. Mottagaren har inte varit här och slutprovat/tagit den med sig. Eventuellt behövs det en liten virkad kant i nacken, men det fixar vi då i såfall.
Bild kommer då också. För den gör sig inte på bild utan rätt kropp i.


Spiralresårstrumporna är tänkta som en uppmuntran till en bekant som har det lite tufft nu. Men eftersom jag inte vet hur stora/små hennes fötter är så får det bli ett par strumpor där man placerar sin häl på ett godtyckligt ställe i sockan. Som ni ser så har jag hittat rundstickorna igen så nu stickar jag magic loop.
Jag började i lördags på en 2½ timmes bilresa och tyckte inte jag hann speciellt långt alls. Men jag jämförde nog med vanliga raggsockar. De växer ju lite fortare än de här tunnare.
Ni ser också att de inte är helt symmetriska i randningen. Au contraire skulle man kunna säga. Det är för att jag började från varsin ände på nystanet. Helt fräckt. Jag funderade på att nysta fram (spola fram, om det vore en film) till samma ställe, men då skulle ju garn försvinna och sockarna bli lite kortare än om jag använder allt garn. Och faktiskt: om man lägger de färdiga sockarna med tårna mittemot varandra så kommer det ju bli väldigt galant och följdriktigt. Så det så.

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Då får vi hoppas att mottagaren går inåt med tårna...

Nej, jag tycker det är fräckt med olika. Men hur du får till två strumpor på en rundsticka känner jag att inte ens vågar fundera på just nu.