måndag, augusti 30, 2010

Surfandets outgrundliga vägarStrecket på foten berättar hur långt fram som hällappen kommer att sträcka sig, om den blir 24 maskor vilket den ju brukar vara om man stickar uppifrån.
På sidorna av sulhalvan har jag nu ökat så att "halvan" inte bara har 24 maskor utan 40. Jag tycker det känns som att jag inte borde göra fler varv på ovansidan foten nu, men jag kommer inte åt att göra förkortade varv eftersom jag stickar två sockor på samma rundsticka.

Sen hade jag världens tur idag! Jag kollade förstrött på vilka vägar som ni som läser här kommit hit. Och finner att någon kommit från "Kluriga sockar" som är en bloggpost som skrevs för två år sen! Och preciis de där sockarna stickas åt samma håll och samma konstruktion som de här! Och det finns en länk till en beskrivning! (Firestarter) Just det här med formandet av hälbottnen har varit något jag försökt tänka kring, men inte lyckats klura ut teoretiskt.

Tack vem du nu än är som kom hit den vägen!

5 kommentarer:

Medea sa...

Visst är det kul att man även kan sticka sockor från tårna med hällapp. Barbro Wilhelmsson har också ett mönster med hällapp. Det var den jag använde mig av första gången jag stickade sådana. Barbros Stickning.
Nu ska jag kolla länkarna du lagt ut.

Medea sa...

Nu såg jag att du hade länk till Barbros sida i menyn... Du kanske redan har kollat hennes?!

Cecilia N sa...

Nej att Barbro hade en med hällapp har jag inte sett! Däremot har jag för mig att timglashälen är något jag lärt hos henne.

Det där får jag kolla upp! Tack!

Elisabet sa...

Detta är rena grekiskan för mig .-))

Men tittat in har jag gjort ,-)

Cecilia sa...

Jisses, jag har ingen som helst koll på stickande... tjusigt!