torsdag, maj 05, 2011Nu har jag kommit så här långt. Jag fick ju modifiera "allt" eftersom beskrivningen ansåg att jag skulle ha 64 maskor på varvet medan mina fötter tyckte att det räckte med 46 maskor. Iaf med det här garnet, Online supersocke Wellness II-Color.

Det gjorde att det blev färre rutor på ovansidan foten och sedan även längs med sidorna.
Eftersom antalet ökningar mitt fram beror på antalet varv som behövs för att fotens längd ska bli rätt så fick jag bara nätt och jämnt plats med fyra mossränder där. Och på hälsidan blev det sen bara två ränder (46 maskor, remember?) fast jag utökade så att det blev 48 maskor för jag tänkte det skulle stämma bättre med matematiken, fast det gjorde det ju inte ... (Så nu är det 5 räta och 7 räta på sidorna om en och samma rand. Skit samma.)

Jag har stickat båda strumporna samtidigt på magic loop och det gick bra ända tills jag skulle börja ta av maskorna där rutraden slutar för att förbinda dem med hällappen. Ena sidans rutmaskor satt ju på andra sidan skiftet ... Så just hälarna har jag gjort o-samtidigt på var sin rundsticka. (Att ens prova med att göra hällapparna samtidigt, med extra mycket maskor på stickorna har jag redan prövat och funnit farligt.)

Nu är det bara skaften kvar och det roliga i stickningen är slut. Så frågan är hur långa skaf jag ska ha? Det finns vansinnigt mycket garn kvar så det kan nog räcka upp emot ett par knästrumpor. Frågan är om det finns någon användning för det.

Jag gick förresten in på Ravelry för att se om någon annan hade rapporterat någon liknande omräkning. Det hade inte någon så jag tänkte lägga upp min bild på de här. Men lyckas inte få in bilden i rutan. Den hoppar bara bort. Någon som fattar vad jag gör för fel?

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men är det inte svårt att gå om de sitter ihop? Det ser i alla fall ut som om de gör det.

Himla snygg färg. Jag tror inte att du behöver ha så höga, gör ett par muddar till i stället!

Cecilia N sa...

Jo, de sitter ihop med en och samma rundsticka på bilden. Det är meningen att den ska bort sen när jag har stickat klart.

*Buffar skämtsamt på dig.*

Bloggblad sa...

Jag har faktiskt inte sett parstickade förut och grunnade en stund på hur de hängde ihop.

Cecilia N sa...

Magic loop is da shit, som man kunde sagt om man varit lite yngre.

Att bli klar med båda samtidigt är bra. Då slipper man "dra på" att bli klar med den andra.

Anonym sa...

Åh vilka fina sockar, färgen är underbar :)

Cecilia N sa...

Jo färgen var det som gjorde att jag tvärstannade utanför skyltfönstret och gick in.