tisdag, augusti 16, 2011

Mer inköp! inkl OT"Köp och köp, aldrig hör jag något annat", klagade Anton Svensson i Katthult. Det är inte nån större risk att någon skulle säga det i det här hemmet, om det inte skulle handla om mjölkkonsumtionen då möjligtvis ...

Men nu handlar det inte om mjölk eller smålandsbönder utan om nåt så modernt som Tradera. Där hittade jag ovan visade objekt på ett utrop och det visade sig att mitt bud räckte till. Vi får väl se hur fina kardorna är, men det stod att de var fullt funktionsdugliga så då är de väl det. Det har varit säljarens farmors i alla fall har framkommit i senare korrespondens.

Om det nu är så bra som jag hoppas så sparade jag typ 400 kr jämfört med att köpa nyproducerat.
Vad jag ska köpa för det? (som Alma hade sagt) Nej det finns inget inplanerat. Jag tror jag sparar dem till "allmäna konkursen".

Men jag måste ju få berätta vad som hände när jag skulle betala inropet. Eftersom säljaren har ett konto på en viss bank så for jag till den. Sladdade in till stan sisådär kvart i tre på cykel. Alla vet vi ju att bankerna stänger klockan 15. Förvisso. Men denna har kommit på en annan begränsning: inga kontanter efter kl 13. Jag hade gapskrattat om någon hade berättat om det, men cykelsvettig är det lätt att hålla sig för skratt. Nå, det gjordes ett undantag för den här transaktionen och jag fick gjort mitt ärende.

Har ni hört om nåt liknande? En bank som inte vill hålla på med pengar?

10 kommentarer:

Stickbodens bloggerkonto sa...

I Järna tar bara den ena banken emot kontanter.. Swedbank har helt stopp sedan flera år!

Cecilia N sa...

Hej stickboden, jag har nog inte sett dig här tidigare.

Så du säger det? Jag tycker att det verkar konstigt med kontantlösa banker.

Fast kontanter i sig kanske är konstigt om några år.

"Vadå sedel?" säger barnbarnsbarnen när de läser nån gammal bok.

englundskan sa...

Om du inte har provat ullkammar så föreslår jag att du tester och får du inte tag i såna så kan du göra ett par av en gammal bärplockare. Sedan går det mycket lättare att spinna med din nya fina slända.

Cecilia N sa...

Nä jag har inte testat kammar, men tror att det kan bli såna också. Sen är väl verktygsparken komplett? *fniss!*

Men när jag gör såna där "from the fold"-tussar så tar jag hundens piggborste och borstar lite lätt, så det får duga så länge som "kammat".

(Det är då sjutton att jag inte känner till någon svensk term, "från viket"? "från mitten"? "från sidan"?)

Bloggblad sa...

Jorå, det finns en sån här i stan också. Den stänger kl 13, "behovet är inte så stort nu när de flesta sköter allt via internet"... Fast då har de glömt att kolla kön som uppstår när de öppnar kl 10 och som är lika lång kl 13...

Cecilia N sa...

Ja man kan ju undra varför vi som inte sköter banken på internet måste få försämringar för att andra "tar sig" förbättringar.

(Men är man livrädd för att skriva fel i långa sifferharanger så låter man bli internet. Det finns liksom ingen stavning att "hålla sig i" när det gäller sifferkombinationer.)

Kan man be att banken flyttar ut på affären precis som Posten gjort? Det var en befängd tanke som visat sig inte vara helt dum. För mig som kund vill säga.

Karin sa...

Nej, inte vill man ha några smutsiga pengar på sina fina bankkontor! Jag fixade sådana där pappersrör att samla mynt i och så fick barnbarnen plocka i alla femtioöringar som samlats i en burk (det var 485 kronor!) för att växla in dem i sista minuten, innan de blev värdelösa. Men på banken skakade man på huvudet. Inte ens i denna hygieniska förpackning ville man ha dem utan hänvisade till en myntväxlingsapparat på stan!

Cecilia N sa...

Suck!
Och vad händer när den där växlingsmaskinen blir full? Det kan jud yka upp fler som har hundratals med kronor i 50-öringar? Vem tar hand om mynten då?

Skatan sa...

Hej Cecilia! Jag kom hit från Maria-Thérèses blogg där jag blev nyfiken. Visserligen stickar jag inte .. det jag gjort någon gång i forntiden blev snett och vint och inte färdigt men jag blev i alla fall nyfiken på dig och din blogg ... trots det där med stickning.

Ja-a du, visst blir man förvånad över hur det står till med det mesta ... banker som inte vill ta emot eller hantera kontanta pengar medan många små affärer inte vill ta emot kort ... Vi får börja med byteshandel igen kanske? Om vi nu har något att byta med. Du har ju alltid dina stickade verk.

Cecilia N sa...

Hej Skatan och välkommen hit du med.

Det knepiga med att ha stickade saker som bytesvaror är att värdet inte alls är fastlagt. Folk är inte beredda att betala mycket mer än garnkostnaden om man har stickat till avsalu.
För en mössa/tröja/sockor/vantar kan man ju lätt svänga ihop själv.
Nå, men gör det då ...

Nä, surheten ska inte drabba dig, men det är ett återkommande ämne när hantverkare kommer in på inkomster.