torsdag, augusti 11, 2011

Nu har det hänt igen!

Jag skrev om Kapten Zoom för några år sen: att internet är så bra, för när man behöver nåt så är det "bara" att "ropa" och så får man svar.

Jag blev ju så nyfiken på vem H S /M L Larsson var. Han som gjorde en spinnrock i december 1881.

Eftersom jag sett att Smulan sysslar med hembygdsforskning i någorlunda nära bygd så skickade jag ett mejl till henne: skulle hon vilja ta reda på vem denne Larsson var?

Och si! Inte behövde jag vänta länge förrän jag fått reda på att S H var fel. Han hette Lars Michael Larsson och var född 1837 i Stigsjö socken, och den tillhörde han ju även sen, när han var 44 år och gift och trebarnsfar och gjorde en spinnrock.

Nu finns det en baskunskap att utgå från. Men vem gjorde han den till? Var det till sin fru eller hade han en syster kanske som skulle få den? Dottern var bara fem år så det var väl lite väl tidigt.

Eller hade han en liten "fabrik" där i Öije?


Undrar vad folk kan veta om mig om 130 år?

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, det kan man undra. Bloggandet är nog sedan länge utdött då ..., och ingen bryr sig ett skvatt i oss.

Så är det nog.

Och så är väl själva livet.

Cecilia N sa...

Eller så finns bloggarna på motsvarigheten till Landsarkiven och så kan man läsa vad folk åt för middag och hur de umgicks och hur de mådde och vad de hade i kylskåpen och vad de stickade och att det fanns en massa fönster och att djur, soffor och båtar var viktiga. ;-)

Tänk dig en James Joyce Odysseus med material från en enda dag på alla bloggarna! Vilken underbar bredd!