torsdag, januari 19, 2012

Årsberättelse 2011

Jag inser att de här frågorna kanske inte riktigt stämmer med mitt "garnliv". Det innehåller ju inte längre bara stickning utan även garnproducering. Men eftersom dessa frågor har hängt med hela tiden så får de stå kvar och så får jag svara så gott jag kan.

1. Roligaste stickprojekt. Två saker: maevastrumporna för de blev så snygga och hemspunna sjalen just för att jag nån gång började med ull och så slutade det med en sjal.2. Tråkigaste stickprojekt. Sista babymössan, tror jag.3. Största garnhändelse. I meningen "mest omfattande" är det helt klart det projekt som innefattar färga ull, kamma, så småningom spinna kambullarna och som redan resulterat i tretrådigt fingerspunnet garn. (Satellitsländetvinnat)4. Årets bästa läsupplevelse. Jag har tre böcker som är nominerade, men ingen av dem har jag hunnit läsa speciellt mycket. Men mest knollror kommer jag nog få av ullboken som jag fick i julklapp. (Som kommer att redovisas sen nån gång.)


5. Årets tema med variationer. Kan det vara något annat än babymössorna? De flesta gjordes i samma modell, men det blev olika garn i dem.6. Det klurigaste. Två saker nominerade. Den konstiga bruna toffeln som ännu ej fått någon make (stickad från mitt under foten och utåt). Z-muffen. Först gjorde jag en "inomhusmuff" och sen vidareutvecklade jag den till en utomhusmuff som dottern fick i julklapp.7. Årets "Äntligen!" Nä, inte svågerns tröja i år heller. Det får istället bli när jag hittade en grupp blodspindelskivlingar.8. Årets "Det SKA gå!" Någon av alla de gånger när jag slagits med en spinnrock om att tråden inte alls ska gå av utan bara bli fin och fara in på spolen i lagom takt.9. Årets snopnaste. Den sista babymössan som jag på något konstigt vis fick för mig skulle passa en vuxen när jag lade upp för den. Men den misslyckade framställningen av färg ur avocoadokärnor tror jag tar priset. Det var inte bara snopet utan förtvivlat.10. Årets träff Återigen kommer spinnrockarna fram och kniper diplomet. Två är nominerade: rockspaet och världsvida spinnaoffentligtdagen. Men mötet med min bruna rock kanske också skulle kunna platsa?11. 2012 års planerade stickprojekt Jag har fått i uppdrag att sticka en fårbasker. Jag ska bara... först. Sen har jag två presenter inplanerade varav jag börjat på en. Den andra ska inte vara klar förrän om knappt ett år. Svågertröjan bör väl få ett avslut nån gång - varför inte iår? Sen tycker jag att något av de garn som jag hoppas göra borde få bli mer än garn. Men än har jag inte fått några visioner i ärendet.


12. Angående planerade projekt inför 2011: revision Jag skrev att jag väl skulle göra något av julklappsgarnet. Det ligger orört. Däremot blev födelsedagsgarnet en julklappsmössa, men odokumenterad.


Kvar från 2010 års planering är: svågertröjan. Som alltid.


13. Sandi på Knitting Daily ville att vi skulle vara Fearless Knitters år 2008. Har jag varit det 2011? Tja. Fearless dyer snarare. "Allt" som jag har tittat på i höst har bedömts i termer av "kunna avge färg". Somligt har jag prövat och en del har jag förkastat.

Årets tacksammaste är en kategori som inte funnits tidigare. Det är en knepig sak att skilja i detta. Jag låter nog diplomet gå till alla tre som nominerats: den grå gotlandsullen, mohair-ullen(heter det ull?) och ullboken som jag fick av maken i julklapp.

4 kommentarer:

Karin sa...

Fårbasker! Men vad gulligt - lova att ta kort på fåret med baskern på fårskallen så att vi får se.

Cecilia N sa...

Eh ... alltså. Det är en basker med fårmotiv.

Jag har en kompis som har en med kattmotiv (listigt gjord där alla svansarna går upp i knoppen) som hon köpt på hantverksmarknad men som hon vill byta ut pga ålder på baskern.

http://woolbox.se/2011/farskalle/ är det jag tänker på.

Bloggblad sa...

Haha! Jag kanske kan göra en liknande lista över året sånger... För några garnnystan har inte passerat mina händer sedan hösten -10 när det började göra ont.

Har rödflaggat ditt mail och svarar i lugn och ro.

Cecilia N sa...

Jag tycker det är en ganska bra spridning på "nomineringsklasserna". De fungerar nog på sånger också.