onsdag, maj 16, 2012

KLAR!

Nu är tröjan ordentligt levererad. Har vi tur kommer det någon bild när den sitter på. Tills vidare får vi nöja oss med en "platt" bild.

Mönsterpanelerna har jag gjort själv och "beskriver" min svåger.

Ni vet när man var liten och skrev

Namn
Gatuadress
Postadress
Sverige
Skandinavien
Europa
Världen
Universum

Det kanske inte är riktigt i de termerna som han beskrivs, men man kan utläsa familjeförhållande, adress och yrke.

Och vänder man på tröjan så ser man indikationer på att det är ett havsnära boende.

Färgen är väl nånstans mittemellan. Väldigt trevligt röd med tweedprickar. Ull och silke vill jag minnas. Men jag minns inte procentsatserna och om det var någon särskild sorts ull. Inropat på Tradera.

Och ja, jag har hållit på med den här tröjan i fyra år. Först som ett löfte och senare som projekt och som provstickning och sedan förra sommaren en riktig tröjstickning. Tre garner har varit aktuella. Först tänkte jag ett garn, men när jag tänkt klart och skulle köpa så var det slut på den färgen. Då "panikköpte" jag ett grönt garn och var nöjd ... tills jag insåg att jag själv hade en flättröja i ungefär samma kulör.
Då passar det sig inte att sticka en "likadan" till svågern.

Nån gång köpte jag sen då det röda garnet, men jag inser när jag nu kollar upp projektet på min blogg att det inropet förblev obloggat. Ack ja. Så det kan hända sig.

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vilken häftig tröja! Måtte den bli flitigt nyttjad. Mycket avancerade mönster, jag är grymt impad av det personliga stuket, även om jag inte kan utläsa nåt privat...

Cecilia N sa...

Det runda mönstret är alldeles självkonstruerat, som stickning betraktat; det har sin fysiska förlaga i trä.

Mittenflätan har även andra stickat även om jag inte lyckats springa ifatt någon beskrivning, så jag har fått skriva diagrammet själv.
Jag har gjort den tidigare, men då som en horisontell bård i två färger.

Karin sa...

OK, de små husen i rader på sidorna har jag klarat. Sedan de fina medaljongerna med någon slags fransk lilja i. Och en lite snirklig bana i mitten. Och två flätor som mer ser ut som kättingar. Vad är man då? Fransklärare?

Väldigt fin tröja har han i alla fall, svågern!

Cecilia N sa...

Good try, Karin.

Surtanten sa...

Supertjusig tröja!!

Cecilia N sa...

Tack Surtanten.