söndag, maj 12, 2013

385 kr timmen

Surfade mig lite hit och dit till frukost och fann att timpeng är 385 kr.
Jag får säga som i sketchen: det hade jag ingen aaaning om.

Vilken himla tur att jag inte behöver betala mig själv!

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag har bara funderat på timpenning när jag stickade pärlmuddar till försäljning. Men det blir konstigt att räkna så, för nu sitter jag av samma timmar vid teven - oförmögen att sticka... vilket jag gjorde på rutin, utan att lägga särskilt mycket arbete på det. Är min timpenning för tv-tittandet hög eller låg? Hm...

Jag kollade på den roliga mattan och uträkningen, och drog mig till minnes att jag virkade en rund matta av vita lakansremsor när vi bodde i Finspång och hade en gästtoalett med mörkröda tapeter och guldram på spegeln... flott värre på skithuset! Dock inga kungaporträtt.

Cecilia N sa...

Knepig fråga.

Idag på bussen började två somaliska flickor i mellanstadieåldern prata med mig om min stickning.

"Hur lång tid tar det?" var frågan om min kofta.

Men timmarna är ju så strödda så det går ju inte riktigt att få nån uppfattning om det.
Man kan klocka hur lång tid x antal maskor tar och så multiplicera med det ...

Länkens matta är så himla snygg och går så bra ihop med draperiet och alltihop!

Utan nytta framför tv:n ... börja väva i liten vävstol? Det finns såna man nästan har i knät. Och så bandgrind förstås. Och brickband ... och ... antagligen mer som jag inte känner till.

Karin sa...

385 kr timmen är ju en ganska beskedlig kostnad för att anlita en hantverkare. Jag köpte fina vita vantar i tvåändsstickning som förlovnignspresent till en kompis (på ringfingret hade stickerskan stickat en gyllene ring!) och priset var rimliga 700 kronor.
Jag tror man alltid kan utgå från att handarbeten är prissatta i underkant. På en marknadsdag i Möklinta hittade jag varma vantar i nålbindningsteknik för 150 kronor. När jag protesterade mot priset trodde stickerskan att jag försökte pruta, så hon sa att det är nog vad garnet kostar. "Arbetet kan jag ju inte ta betalt för eftersom det är så roligt!"

Cecilia N sa...

Samtidigt så finns det folk som vill försörja sig på hantverk och som inte kan få ut ens låga timpenningar för att andra bara tar betalt för materialet.
Ständigt denna diskussion.

Vi som fattar gör gärna själv, de som inte fattar och bara vill ha nåt varmt/snyggt tycker det är dyrt.