torsdag, september 12, 2013

För övrigt...

... kan meddelas att det blir inte mycket till sjal av en härva sarisilke. Knappt ens en sjalett. Snarast nån sorts halsduk som smalnar åt ändarna och blir bredare på mitten.
Sen, när jag kommer hem, typ nästa helg, ska jag blocka den lite då jag var tvungen att vara lite snål med avmaskningen (2 dm garn kvar?) och då blir den väl bloggad också.

Den laxrosa är numera ett komplett linne. Jag tror jag har funderat ut att jag ska sticka ärmarna av delat garn. Jag tror jag har funderat ut början på ärmkonstruktionen. Dela garn kan jag göra här, men jag tror det behöver mer snodd och det får det inte före jag kommer hem till spinnrockarna.

Den lila toppen är med till Uppsala, så jag hoppas att det går att få till någon lösning på det problemet.

Ett par sockar i raggigarn är i vardande, den här gången med Judys magiska tåuppläggning. (Det finns youtubefilmer som förklarar i rörliga bilder för den som vill det.) Det knepiga just nu är att de tilltänkta fötterna är nån helt annan stans än hos mig.

Silkeflätan är orörd. Likaså den tvättade ullen, fast några kardrullar spann jag i helgen av det jag tvättat tidigare.

Igår genade jag genom en fårhage. Riktigt till vad jag ska ha det vet jag inte, men det följde med lite upphittade bösiga smutsiga toviga ulltussar hem till mig. Det är väl mest en utmaning: går det att göra något av dem alls?

4 kommentarer:

englundskan sa...

Sarisilket är väldigt skönt som sjal, det är lite tyngd i det och sjalen ligger still och är bara bra men nog krävs det minst två härvor. Jag hade en härva som var sarisilke i trådar och en som var mera trasmattsvariant och det stickade jag med vartannat varv, det blev rätt bra.

Garn måste man ju ha lite att klappa på, så småningom mognar det och talar om vad det vill bli.

Magiska tåuppläggningen har jag bara prövat och med magic loop har jag bara stickat muddar. Det är ju bra om man är osäker på om garnet ska räcka till båda sockorna/vantarna/muddarna.

Min avhållsamhet från stickning klarade sig i två dagar, sen blev det en sjal på Ålandsresan.

Cecilia N sa...

Avhållsamhet är en knepig aktivitet ...
Det krävs att man är fullt upptagen med något annat.
Därför har jag faktiskt inte stickat sen i tisdags!

Anonym sa...

Är du i Uppsala ibland eller har jag missförstått något? Tänkte bara att Uppsala inte ligger så långt från Stockholm...
Kul idé du fick när du gick genom fårhagen! Jag följer med spänning hur det går :)

Cecilia N sa...

Är i Uppsala ibland.
Före detta äventyr trodde jag att jag skulle ha gott om tid att fara runt och träffa folk som hålls här, men jag fattar inte vart tiden tar vägen. Inte alls så mycket socialisering i våras som jag trott.