torsdag, december 26, 2013

höstgarn

I den mån jag varit hemma och spunnit i höst så har det resulterat i det här garnet (och dess syskon som jag just tvinnade). Det är inte köpejämnt men det är en skön kvalitet att hålla i och lite glans är det också i det. Det finns enstaka grå fibrer i, men inte så det stör. 75 gram och 237 meter.

När det nytvinnade fått vila på rocken och sen på härveln så tror jag att jag ska försöka med det där med att färga med svarta bönor. Det lär bli blått, men det lär också vara o-ljusbeständigt. Vi får väl se vad det innebär.

Stickningen går lite framåt, tackar som frågar.
Den blå mössan är färdig sånär som på fästandet av uppläggningstråden. Detta för att jag funderar på om jag bara ska fästa den eller om jag ska använda den för att tvinga vikta kanten att uppföra sig som jag vill.
Födelsedagsgarnsmössan har ännu inte fått något nytt garn.

För några år sen (jo ...) så stickade jag par nr 2 av liturgiska halvvantar. Det har inte varit någon större akut brådska att få dem klara. Men nu har jag äntligen fäst alla miljoner (nåja) trådar på dem så nu är de klara.

Den lila sommartoppen har nu kommit fram till i-cord-avmaskningen vid linningen. Men vädret påstår inte att det är bråttom så jag låter den ligga.

Presenten hann bli sisådär 20% klar när jag insåg att nr 3 är för mycket på stickorna. *frogga frogga frogga* och så på't igen med stickor 2½. Snart är jag tillbaka till de 20 procenten. Jag har också modifierat genom att hålla det vinröda garnet dubbelt. Det blir bättre.
Det är mest bråttom med den här stickningen.

Så slipoverstickningen är inte rörd på flera veckor.

Sockorna som presentades iväg har förresten kommit fram för några veckor sen. Så här ser de ut:
 
 


5 kommentarer:

heidi sa...

sockarna matchar verkligen bakgrunden fint:)

det skall bli spännande att se vad du gör med det egnaspunna garnet:)

Karin sa...

Liturgiska halvvantar...? Jag har nog missat något avsnitt av den följetongen.

Cecilia N sa...

Det är en gahammal följetong, Karin. Det andra paret tror jag inte ens har varit synliga. Men klicka på etiketten så hittar du originalet.

Ja heidi, det var kanske inte helt optimalt att lägga dem på den duken ...
Det finns inget stickprojekt uttänkt till garnet. Projektet är att testa svartbönsfärgning. Sen får vi se.

Bloggblad sa...

Jag hoppas att jag får se de liturgiska!

Cecilia N sa...

Påminn lite närmare inpå, Bloggblad.