måndag, december 29, 2014

Årsredovisning 2014

1. Roligaste stickprojekt.
Att det fanns en baby att sticka mössa till.

2. Tråkigaste stickprojekt.
Svarta raggsockor.

3. Största garnhändelse.
Det måste ju vara när jag färgade egenkardat och egenspunnet garn med egenodlad vejde. Garnet, tre härvor, fick ligga i lite olika länge så att de fick tre olika nyanser.

4. Årets bästa läsupplevelse.
Jag läser inte så mycket böcker, men jag började ju läsa "the intentional spinner" och det var intressant. Men om man talar om "passivt intagen stickkultur" så skulle ju dansk tv:s "Den store Strikkedyst" kunna gå in under den här kategorin och det var ju skoj. Och så ser jag ju alltid fram emot Karin och Elins nya avsnitt på stickpodden.

5. Årets tema med variationer.
Två mössor till mig och en till en baby? Två par presentvantar och ett par småbarnsvantar? Två färdiga sommartoppar och en påbörjad? Sockor i olika storlekar? (Även om de mestadels var av samma modell.) Men även kategorin färga garn kan komma in här. Jag har färgat med vejde, med svarta bönor och med KoolAid i år. Dessutom försökt återanvända läckande färg (från lila lintopp till ull och bomullsgarn).

6. Det klurigaste.
Det här med ärmar och ärmhål och hur de blir bäst både till utseende och funktion.
Hur man får färg att fastna på fibrer i den omfattningen man vill ...

7. Årets "Äntligen!"
Här kommer helt klart mitt nya yrkesliv på första plats. Till och med allt garnrelaterat bleknar.

8. Årets "Det SKA gå!"
När jag stod där med allt det mörklila vattnet och tyckte att det borde färga av sig på nåt nyttigare än avloppet.

9. Årets snopnaste.
Att tredje swaggern redan blivit sliten. Och att när jag äntligen gjorde om ärmmuddarna så verkar det som att jag stickade ena mudden med för tunn sticka.
Men det kan också vara den stora variationen i färg i de olika härvorna som jag stickar kittiwakekoftan i.

10. Årets träff
Ja eftersom den enda garnrelaterade träff jag varit på var den i Gåltjärn förra vintern så får det bli den.
Fast å andra sidan ... ibland kommer dottern hit och stickar på sin tröja. Hon fick garn och support som födelsedagspresent. Det är mysigt och kan gå in som årets träffserie.

11. 2015 års planerade stickprojekt
Det är Fiberprojektet som är det stora projektet. Det som ska gå från otvättad ryaull till något fantastiskt vävt. (Fast det är ju inte stickat.)
Behovet av presentvantar bedöms som obefintligt.
Göra slut på stashen är ju lite väl överoptimistiskt som mål. Men vi kan väl säga så här: bara använda stashat garn och stashade fiber är målet för iår.
Det har inte blivit så mycket spunnet i år som jag velat. Kanske för att jag suttit för mycket fast i den här maskinen. Så färre datortimmar och fler garntimmar skulle kunna vara en målsättning för 2015.

12. Angående planerade projekt inför 2014: revision
De lila och laxrosa sommartopparna är klara.
Presenten är klar. Babypresentmössan är klar.
De röda lockarna är provspunna och provstickade. Men funna för få för att räcka till för ett koftprojekt. Jag har funderat på att köpa komplettering, men har inte hunnit till skott.
Den gröna silkesflätan är ännu orörd.
Den fantiserade fibern är köpt och mestadels tvättad och bitvis kammad. (= Fiberprojektet)
(Materielförstärkningen för ändamålet, kammar och turkisk slända, är också gjord.)


Kvar från 2013 års planering är:
Fortfarande ingen gul sjal ...

13. Sandi på Knitting Daily ville att vi skulle vara Fearless Knitters år 2008. Har jag varit det 2014?
Njae. Det här är nog ett mellanår.  
(uppd) Men jag har ju spunnit lite spännande istället. Först mellogarnet som blev ett par vantar:tvåtrådigt 1s+1z och sen det tretrådiga garnet av raggirester 2z+1s där s-kardelen är omsnodd från att ha varit z.

14. Årets tacksammaste
Babymössemamman?
Eller mottagaren av årets första par presentvantar som tänkte lägga dem på en hylla för beundran istället för att använda dem?

4 kommentarer:

KaosJenny sa...

Mysigt, här har jag en två stickningar som jag inte avslutat eftersom garnet inte räckte. Försökte sticka sockar till The Hobbit på bio. Gick inte så bra då den var spännande så mudden blev inte som den skulle= mer jobb. Fast kul att ha provat :-). Gott nytt år på dig. Kram

Karin sa...

OJ! Vad ska man säga? Kudos!

Syrran var just här och gav mig goda stickråd. Hon tyckte att jag borde mönstersticka så att det blev lite mer spännande och lockande att sticka på den halsduk som jag började sticka åt barnbarnet när hon gick på dagis. Sedan dess har hon slutat på dagis, gått ett år på sexårsverksamhet och klarat av halva första skolåret. För mig räcker det alldeles tillräckligt bra med spänningen i att slätsticka en halsduk som helst bör bli längre än nuvarande fyra decimeter...

Cecilia N sa...

Filmstickning ska man nog hålla sig till att utföra hemma, men det var ett spännande experiment minsann!

Cecilia N sa...

Men du Karin! Det finns en genväg för dig!

Du kan göra en s k cowl. Det vill säga nån sorts fuskpolo.