onsdag, januari 29, 2020

sockgarn ...


Den här gången var nystanen vända åt samma håll. Jättebra! Men när man drar ut tråden från mitten … och de har olika färg … och man inte vet deras inbördes läge i rapporten (eller om rapporterna går åt samma håll …)
Då börjar jag sticka och hoppas på det bästa. Det visade sig skilja sisådär 6,5 cm. På en rapport på sisådär 16 cm (Räknat i uppstickad socklängd à 48 maskor på varvet. Det är alltså ganska många meter i garnlängd.)

Raggigarnet från Järbo är jättemysigt. Det är mjukt och trevligt. 
Strumporna till sonen, stickade på 2½ som är klara men inte dokumenterade, hade en snabbare rapport på bara några varv. Men det garnet, Hjerte sock 4 trådet, var hårdare, vassare på något sätt. Kanske för att det var tätare. Garnerna är förstås inte jämförbara, de är helt olika produkter som ger helt olika strumpor. Men det var skönt att byta stickning.

Nej, Järbo behöver inte överge långa färgrapporter i garnet, men gärna starta på samma ställe i nystanen. Göra rapporter som går jämt upp med längden på garnet i ett nystan, kanske?

Tack för uppmärksamheten.

2 kommentarer:

Heidi sa...

Visst är det irriterande att det är så svårt att få två par strumpor att se lika ut, när man använder samma garn?

Jag har slutat försöka, men jag tycker att det är uppmuntrande att andra fortfarande klagar på problemet. Kanske uthållighet i klagomålen är det som det hänger på:)

Cecilia N sa...

Jag tänker att Madde som gör Stickkontakt eller någon annan på Järbo borde svepa över nätet ibland och se var det skrivs om Järbo. Kanske man ska skriva #jarbo för att man ska fastna?

Jag tror att det skulle bli uppskattat att kunna börja på ungefär samma ställe i rapporten på sockorna. En decimeter hit eller dit kan man ta, men inte metervis. (Fast, 1 dm utspritt på massa nystan drar snart iväg …)