onsdag, augusti 05, 2020

Jag är inte nöjd

Jag är inte nöjd med min insats den här sommaren. 
När jag gick på semester hägrade en massa hantverk. Jag skulle sy klart toillen och vips skulle jag sen börja på Riktiga Skjortan. Och jag skulle kryssa rutor på sybingon för glatta livet. Typ.

Delvis har det här inte blivit av för att andra bra saker blivit av. Men delvis har de inte blivit av för att jag fastnat i instagram. Och där har det varit så mycket viktigt att läsa att orken inte funnits till annat än att konsumera det. (Ja, det finns viktiga saker där, också. Förutom vackra solnedgångar, härliga bad och söta hundar som folk också visar upp.)

Och det där osyendet har tärt på mig. Och det har varit jobbigt. 
Så där så jag skämts för mig själv och så har jag dragit internet över huvudet och kollat på massa costube. Jag rekommenderar verkligen att nörda ner sig i #cocovid på youtube: en massa intressant om att sy kläder som gick ur modet för några sekler sedan, men också samtal om att vara människa med olika särskildheter: att ha en viss hudfärg, att ha funktionshinder, att vilja klä sig i ovannnämnda omoderna kläder till vardags och hur det tas emot. Och om hur det går till att försörja sig som youtuber.

Läser du det här strax det här inlägget är nytt så rekommenderar jag att du börjar med det som Bernadette Banner lagt upp, eftersom hon tar ner det igen på söndag, 9 augusti.

Men nu har det börja hända lite hantverk här. Och jag ska nog genast återgå till det.

Vi ses sen!

3 kommentarer:

Heidi sa...

Men det är ju så livet är - ibland går det helt enligt planerna, och ibland inte alls som planerat.

Hoppas du ändå är nöjd med din semester, även om den inte blev som du tänkte:)

Bloggblad sa...

Jag tappade all sylust när coronan omintetgjorde alla trevliga saker jag skulle på. Jag har schavat omkring i mina hasarkläder och alla bättre plagg hänger snällt kvar, helt oslitna, så vad ska jag med nåt nytt till?

Instagram har jag prövat, men fastnade inte. Fick en känsla av att jag inte hade en aning om vem som läste eller inte... facebook är lättare för mig att förstå mig på. Jag har så trevligt där.

Cecilia N sa...

Jodå, jag är rätt så nöjd med min semester. En sak hände som jag längtat skulle bli av i många år. Och så har maken skaffat båt och det är ju också kul att vara ut med den.
Och jag tror att jag har vilat där på internettet, och det ska man ju göra på semestern. Men jag hade sett fram emot att vila i görandet och inte i håglöst scrollande och spelande.

Och jag, Bloggblad, har i många år sett den förfärande stora påsen med sommarkläder och insett att just sommarkläder behöver jag ju inte skaffa, för det har jag ju hur mycket som helst av. Fast nu är den ganska liten den där påsen och jag har inte riktigt koll på vad som hänt. Men just stickade toppar verkar inte vara en bristvara. Men det är inte sommarkläder som står på agendan nu. Men det måste in i planeringen. Min bästa jeanskjol som jag älskat i ... 20? år tvärdog nu i sommar. Så den behöver ersättas.