fredag, november 03, 2006

tre sockor

Tre färdiga sockor samma dag!

Fast de påbörjades långt ifrån samma dag som de blev klara.
Dotterns raggsockor i lilarosa raggigarn blev på det stora hela randiga med ett varv av varje färg. (48 maskor på 4.0) Lite trist när jag föreställt mig att de skulle bli flammiga. Tur att jag inte ändrade om det vinnande konceptet med 48 maskor. Alldeles lagom runt foten.
Magic loop-tekniken var bra. Lite knepigt vid ihoptagningarna vid tårna bara. Använder man strumpstickor och vet vad man gör har man full koll på var sidorna på foten är. Nu blev det till att söka. Och med strumpstickor beöver man inte markera var sidan är tills nästa varv, det är ju självklart. När jag gjort några ihoptagningar var det även självklart nu, men lite ovant var det.

Jag behövde heller inte bli arg på att strumpstickorna ideligen halkade ur maskorna när det bara var några få kvar på varje sticka. Men jag gillade inte heller att förflytta loopen var tredje maska för att kunna sticka.


Makens första regiastrumpa blev också klar samma dag. Jag gjorde avmaskningen som jag gjorde sjalavmaskningen: en "luftmaska" mellan varje avmaskning.
När jag sen började på nästa strumpa tänkte jag mig inte för utan började i änden på garnet. Efter ungefär halva raka hällappen insåg jag att strumporna kommer att vara randiga på olika ställen. Anar att jag ska riva upp den nya och flytta början så att ränderna åtminstone någorlunda hamnar på samma ställen. Ack ja...


Återkommer med foto när "fotarna" är hemma och kan modella.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej cissi

Anonym sa...

hej

Anonym sa...

Hej igen
Skam den som ger sej
Nu minns jag inte alla vackra ord som jag skrev till dej om din förmåga att forma till dina stickningar. Jag beundrar dej verkligen och ser fram emot vad du kommer att åstadkomma.
KramMamma