lördag, augusti 25, 2007

BildbevisHär är den bruna swallowtail-sjalen! Känner någon igen kulören/garnet? Visst serru, det är samma garn som makens tvåändstickade tröja.
Den här sjalen är stickad på grövre stickor än enligt beskrivningen (Interweave knits hösten 2006), nr 6, men varenda maska finns med på beskrivningen.

Det enda problemet är att jag tvättade den med ett schampo innan jag sträckte ut den, och den schampodoften är alldeles för stark och påträngande för att man ska vilja vara i närheten några längre stunder. Lösningen är nog att skölja den otroligt länge en gång till. Men då måste jag ju lägga den i sträck igen och såå skoj var inte det.

Nåja. Nu är den förevigad på internet iaf.

(Är det nåt jag hatar så är det den här dumma olaten som både blogger och lunar har börjat med: att avstava ord hur som helst och utan bindestreck. Kan någon hjälpa mig att klura ut hur man går runt det så varsågod!!)

10 kommentarer:

Knit-Marie sa...

Å så fin!!!!

Bloggblad sa...

Jättefin! Så svårt mönster vågar jag mig inte på. Har ett lite enklare som jag fått av Lindalotta.

Jag har inte märkt av någon konstig avstavning.

Cecilia N sa...

Nej, jag stoppade in ett bindestreck i swallowtailsjalen; det förutan hade "en!" hamnat på egen rad. *morr*

Cecilia N sa...

fast på den här datorn hamnade istället ? på raden efter frågan. Varför blir allt så konstigt?

Strumpstickan sa...

WoW! Så duktig du är!

Anonym sa...

Hej Cessi, den blev jättefin!! och dessutom stor och mysig. Mvh Anna

Froding sa...

Hej!
Du frågade mig om detta med mjölk som åker hit och dit. Ja, så är det, upptagningsområdena blir större, bönderna färre och gårdarna större. För att kunna få ekonomi på varje driftplats måste man optimera körningen och transporter är billiga i hela världen verkar det som . Vi har gjort konsekvensanalyser på hur detta påverkar miljön. Det som ligger till grund för detta ör att det finns ingen förtjänst i mjölkproduktion längre även om det nu börjar ljusna lite i och med att Kina köper all mjök som de kommer över. Tänk på att osten idag kostar runt 40:-/kg. Till detta kg går det åt 10 liter som vi betalar bonden c:a 3:-/liter. sedan tillkommer transport, förädling, kylning, packning, avans till affären, och så moms. Då förstår du att driva ett mejeri är som att äga Ebberöd Bank. Om folk fattade vad dåligt bönderna har betalt kanske man kan stå ut med en höjning på 50 öre/ liter!//Marianne som ändå tror på det svenska jordbrukets framtid!! (Annars har vi inga öppna landskap)

bästisgrannen sa...

Åh vilken fin sjal. Jag lyckades knåpa ihop en sjal av mormorsrutor. Det är en bedrifta av en person som är ganska kass på att virka och sticka. Men, jag hade kul.

LenaL sa...

Åh, så fin den blev! Hade inte trott att det skulle kunna fungera så bra med tjockare garn. Det manar verkligen till efterföljd, om man skulle vilja ha (och det vill man!) en varm och go sjal fast ändå lite fint spetsmönstrad.

Tusen tack för tipset om schampotvättningen. Ska vara VÄLDIGT noga med sköljningen!

Anonym sa...

Den är otroligt fin! Läcker färg!

Det där med schampo kände jag inte till ...