tisdag, januari 15, 2008

Nörd

Jag undrar jag hur det är att läsa en stickblogg om man inte stickar?
En massa termer, en massa kvaliteter, en massa testresultat, men en massa glädje skymtar nog också. Och stolthet de gånger något nytt presenteras. Ibland medföljer någon kritisk kommentar den stolta nyheten, men stoltheten skiner nog igenom.

En del stickbloggare håller även på med spinning. Alltså inte motionsformen utan garntillverkningen. (Ja, de kanske motionerar också, men det skrivs inte om det.)
Man kan läsa insatta redogörelser av sländor som är si eller så, annorlunda på det eller det sättet. Man kan få läsa att det är skillnad på spinnrockar, att man kan göra tråd på flera olika sätt.
Det är jätteintressant egentligen, men jag har inte så mycket erfarenhet att jag till fullo begriper det fantastiska med att göra på det ena eller andra sättet. (Och jag anar att skulle jag börja spinna då skulle tiden att sticka bli mindre. Eller att andra viktiga beståndsdelar i livet skulle få maka på sig ännu mer.)

Nu har jag varit inne på en annan nördblogg: Pain de Martin.
En brödblogg. Har ni nån aning om på hur många sätt man kan (eller inte kan) baka bröd? Att om man knådar si eller så, stoppar in den ena ingrediensen före den andra, har den eller den temperaturen då eller då, så kan det bli ... alldeles underbart bröd.

På jakt efter en försvunnen länk hos Martin sprang jag på Taffel. I detta inlägg får man veta saker man inte visste om musslor. (Inte för att jag brukar äta sådana, men tänk vad somliga saker är viktiga även inom musselhanteringen.)

Vilka o-stick-nördbloggar känner ni till (och kan rekommendera)?

Jag vill förtydliga att nörd är något aktningsvärt. Man har en stor kunskap om ett visst ämne. Därmed inte nödvändigtvis okunnig i alla andra.

7 kommentarer:

Lotten Bergman sa...

Det finns ju en himla massa inredningsnördar som bloggar. Men ... jag kan faktiskt inte specialrekommendera någon som jag t.ex. hade gjort om du själv inte hade hittat Martins fantastiska brödblogg.

Britt-Marie sa...

Du har fått en utmärkelse från mig för att du bland annat beskriver ML så bra, dessutom har du en härlig blogg.

Cecilia N sa...

Å tackar, Britt-Marie! Men jag hittar inte åt din blogg.*?* Jag hamnar bara på en gemensam sjalblogg.

LenaL sa...

Visst är det fantastiskt med detta media, där alla vi nördar av olika slag kan hitta likasinnade! Och som sagt, även hitta himla roliga och märkliga icke-kända nörderier. Nog måste allmänbildningen öka markant genom att surfa runt bland kända och okända bloggar :-)?

Ha det så jättegott!

Bloggblad sa...

Jag tror inte att det är så många som följer en blogg om man inte är intresserad av ämnet. Jag skulle inte drömma om att läsa sportbloggar - eller politiska som framhäver en persons åsikt.

Anonym sa...

nördblogg? min pärlsida så klart! så har jag sett de konstigaste bloggar i obskyra ämnen smala som babycord, men just nu kommer jag inte på en endaste en som jag kan länka till...

lin sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色