söndag, december 28, 2008

Avslöjande

Nu kan det avslöjas att det blev två stickade julklappar i år.

Dels en Garnstudios basker (tam, som de säger i engelskspråkiga länder) och dels en glittrig boa.


Jag gjorde ett fel med baskern. Eftersom den spetsstickades tänkte jag att då ska den naturligtvis blockas. Så jag stoppade ner en trave tallrikar i den. Det skulle jag inte ha gjort. Den blev snyggt blockad, jo, men alldeles för stor!

Blockningen ville jag ha kvar, men gärna en något åtsittande "linning". (Det måste ju finnas ett bättre ord för mössor.) Så jag blötte den senare och satte en gummisnodd runt den för att tillåta den att dra ihop sig.
Det var efter det som jag beslutade att den var klar, se nedan.

Jag har inte hört något från mottagaren ännu. Kanske hon behöver blöta hela och låta den dra ihop sig.
Och ja, det är samma garn som den spetsstickade koftan jag gav bort tidigare i vinter: Visjögarn från Östgöta ullspinneri.

Den glittriga boan fick min syster jazzsångerskan. Det tänkte jag att hon kanske behövde när hon skulle stå och glittra och synas och inte bara höras.

Det konstiga sättet att presentera boan på bild har att göra med en bild jag tog av första nystanet. Eller ja, det köptes som ett nystan, men innan jag hittade den inre änden ... då såg det ut så här. Tanken var alltså att skriva något fyndigt om att gå från oreda och kaos till ordning.

Garnet är tindra från järbo. Enligt banderollen rekommenderas stickor nr 4, men det blev alldeles för stabbigt. Så för att få det fina fallet i tyget bytte jag upp mig till nr 6.

1 kommentar:

Bloggblad sa...

Det var den minst kända som åkte ut... Timo nånting som jag aldrig hört talas om. Sen åker de förstås ut i kändisordning med Robban som vinnare... ?

Kan du vara snäll och maila mig på förnamn@efternamn.com så att jag får in din adress i min nya dator?

Det har rasslat in kommentarer och jag hinner inte svara alla just nu - är på g med en text som jag redan fått melodi till... (Är helt inne i den)

Snygg basker! En gång på 70-talet stickade jag 2 runda dukar i fin mönsterstickning... tänk om jag skulle våga mig på nåt sånt här? Alltså efter påfågelssjalen som jag började på häromkvällen. Jag har sålt av 3 par muddar och en sjal i december. Bra utfall - allt garn betalt och lite till.