söndag, oktober 30, 2011

Nya tag


Om man nu inte är så himla bra på att färga så är det ju tur att man kan sticka tjocka vintervantar iaf. Nu när det snart behövs såna.
Mina förra stickade jag som OS-stickning vintern 2006 och förra vintern dömdes de ut som för slitna. (Så då tjyvlånade jag dotterns ena par som hon inte använde.)

Men nu är det dags för nya. Men jag orkade inte leta reda på nåt nytt märkvärdigt mönster eftersom jag eventuellt skulle ha stickat i mörker häromdagen. Så det får bli flugsvampsvantar den här gången.
Garnet är dubbelt garn av Filipuntos Alpalainen så med två färger blir det ganska gosigt.
Naturligtvis stickar jag båda parallellt, på magic loop. Men jag lärde mig av OS-stickningen att det är fiffigt att göra själva uppläggningen och några varv till på strumpstickor när det är så många saker att hålla reda på samtidigt.
Uppläggningen är av den stickade varianten. Men jag stickar inte i förra maskan utan mellan förra och förförra. Det sägs ge en starkare kant.

4 kommentarer:

Kajsa Warg sa...

Usch! Den där beskrivninge förstod inte en nybörjare som jag ;) Men snygga! Skulle gladeligt köpa ett par - om jag hittade! Kanske affärside? :)

Cecilia N sa...

Nu Kajsa, har jag kompletterat texten med en länk till hur man gör stickad uppläggning.

Men istället för att sticka in stickan i den förra maskan (som på videon) och bara gör nya masan runt "en tråd" i maskan så sticker jag in stickan mellan maskorna så att jag stickar nya maskan runt hela den förra, två trådar omsluts så att säga.

Bloggblad sa...

Jag tittade på en del intressanta stickfilmer som jag fick länkar till av dig för länge sen. Men... jag klarade inte hälften av alla tips. Och nu med ömma fingrar är det för sent.

Tur att jag har en himla massa stickade grejer redan!

Cecilia N sa...

Ja! Om man väljer "uppläggning" som ämne i spalten bredvid så kommer det upp inlägg med länkar till roliga uppläggningsfilmer. Dock inte den här uppläggningen. Och jag hittar den inte nånstans på youtube. Jag undrar jag var jag sett den här modellen ...

Annars får jag väl göra mig en egen film, eller stillbildsserie.
(Minns ni tutet till pogo pedagogs diabildsserier?)