onsdag, december 12, 2012

Instruktion 1A, tack!

Varför blir det så ofta så här?! När jag ska ha ut änden ur mitten på nystanet så blir det ett tjorv och ungefär halva nystanet tränger sig ur den yttre halvan och nånstans i det där tjorvet så finns änden.

Om jag förstått det hela rätt, rent teoretiskt, så ska man kunna få ut endast änden ur mitten på nystanet med rätt handgrepp.

Men hur i hela friden GÖÖÖÖR man? Det måste finnas nåt fiffigt knep.

11 kommentarer:

heidi sa...

det där händer mig också! inte alltid, men tillräckligt ofta:)

så jag är också intresserad av om det finns en bra lösning på problemet:)

Mrs Petersson sa...

Ibland kan det hjälpa att sticka in ett par fingrar i mitten av nystanet och liksom fluffa upp det inifrån och hitta mitten ordentligt. Har det legat och blivit hoptryckt blir det ju knövligare. Sen kan det ju ändå vara svårt att hitta änden, men det reder ut sig bättre i alla fall. Ser fram emot fler tips, men tvivlar på att det finns något magiskt handgrepp.

Surtanten sa...

Tyvärr har jag inget bra svar. Så blir det nästan alltid för mig på köpenystan, även om jag sticker in fingrarna och försöker leta rätt på änden. Då jag nystar på nystmaskinen, sticker änden ut och är lätt att hitta. Så mitt "ocharmiga" svar är nystmaskin, alltså nycket ocharmigare än en nystpinne :-)

Karin sa...

Det är en naturlag och inte så mycket att göra åt: http://www.karinenglund.com/2011/10/nobelprisdags/

Cecilia N sa...

Tack, Karin.
(Var läste jag alldeles nyssens om någon som öppnade lådan till julgransbelysningen där det tydligen hade gått vilt till under sommarhalvåret, trots att det var så pedantiskt nedstoppat förra vintern?)

Det konstiga är att jag har för mig att jag hörde talas om ett fiffigt knep för ett antal år sen som jag då tänkte att jag skulle lägga på minnet, men ack vad hon bedrog sig.
Kan det alltså vara så att jag drömt, eller att knepet är okänt av de stora massorna? Det vore ju förfärligt onödigt.

Karin sa...

Knepet är väl att överlista naturlagarna och det är ju som bekant inte det lättaste. Men när det gäller sladdar kan man försöka med stadiga pappskivor, separat uppnystning av varje tåt och så kondom, nej jag menar en sedesam plastpåse på det, för varje sladd för sig. Då borde det inte kunna hända så värst mycket.

Karin sa...

PS. För ystra nystan finns nog inga knep överhuvudtaget.

Bloggblad sa...

Hahahaha.... jag trodde att jag var ensam om detta bekymmer!

Cecilia N sa...

Läste på ravelry att det finns ett garnföretag som lämnar en tydlig tamp ur nystanet som det bara är att dra i. Men det är ETT företag. Av hur många?

englundskan sa...

Nysta lösare, mycket lösare. Det är när de yttre lagren klämmer ihop de inre som det blir sådär. Tror jag.

Cecilia N sa...

Det är en lösning - om man nystar själv. Men nu var det ju köpegarn ...