fredag, februari 08, 2013

Utlovade bilder

Först en bild på voffsepoffsen och hans jacka med den stickade kragen. Täckets utsida är gamla jeans och insidan är en gammal filt. (Sa jag att det är en gammal hund också?) Den stickade kragen är av samma garn som husses tvåändstickade tröja som jag gjorde 2006. Knapparna är duffelknappar av olika sort då det inte fanns något par i min knappburk och öglan är av samma garn. Tyvärr glider täcket över och ner på ena sidan, men jag anar att om man placerar om knapparna på nåt sätt som man får experimentera fram så kanske man kan få det att ligga still. Och då tänker jag att säkerhetsnålar får agera knappar och så sätter man dem på olika ställen tills man hittat rätt. Så syr man fast knapparna där istället. Sy knappar ideligen på fel ställe är ingen höjdare, tänker jag.

Hunden är rätt nöjd att ha ett täcke i alla fall.


Och så en bild på lite entrådiga garner som tidigare varit fyrtrådiga. Garn från den tredje sortens ursprungsgarn finns inte med på den här bilden.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Så fin hund i nytt täcke! Och så kallas han nästan samma som sonens gamla gosehund... den fick namn efter favoritbarnbokens hund: Voffsenkloffsen.

Karin sa...

Stickmodeller brukar ju vara väldigt snygga och denna hör verkligen till de finaste jag har sett. Poserar mycket proffsigt dessutom!

Cecilia N sa...

Voffsenkloffsen har jag aldrig läst om.

Karin, vi nämner inte hur många bilder som behövde knäppas för att få till det här ...

heidi sa...

en sådan sötnos! och så stilig han är i sitt nya täcke!

på den tiden jag hade hundar hade jag samma problem med täcken ibland. några modeller hade mindre bra passform, vilket gjorde att dom gled "fel". så att flytta om knapparna kommer antagligen att ge ett bra resultat:)

Cecilia N sa...

Tack för uppmuntran om knappomflyttning, Heidi.

Elisabeth Karlsson sa...

Tjusig hundkostym :)

Cecilia N sa...

Tack, Elisabeth. Han tycker nog också att han är tjusig när det är tillräckligt kallt.