onsdag, april 17, 2013

Mer podd!

Jag skrev i höstas om att Stickpodden finns. Det gör den än, men nu har Karin och Elin dragit ner sändningarna till varannan vecka. Det är klokt. Det är ju intressanta program och de kräver säkert både research och planering och omtagningar, så att fixa det vid sidan av heltidsjobb (båda) och nyköpt hus respektive vara mopsmatte och dessutom hinna sticka så mycket att det blir någon variation i svaret på "Och vad stickar du på då?" är en väl tilltagen prestation.
Klokt då att dra ner jag tänker att podden överlever bättre på en hanterbar nivå för redaktionen än om redaktörerna stupar på sin post.

Nu finns det ytterligare en svenskspråkig stickpodd, trots det utrikiska namnet stick with us. Den spelas in av fyra tjejer från Västkusten som turas om två och två i varierande konstellationer.
Den påminner till upplägget om det som Stickpodden tar upp, men nu senast talade de tydligen om att spinna.
Det enda jag har emot dem är att jag inte förstår hur man ska ladda ner programmen. Jag får det bara till att streama. Och då kan jag ju bara lyssna när jag har obehindrat med flöde in i datorn. Dvs inte i södern och resorna hit eller norrut.
Så om någon kommer på ett fiffigt sätt, förklara gärna för mig, på ett sätt som vore det till din mormor ...

2 kommentarer:

lena444 sa...

jag har också letat efter podden för att kunna lyssna i mobilen
prova att skriva detta
http://stickwithuspodcast.libsyn.com/rss
:-)

Cecilia N sa...

Tack Lena!
Nu har jag laddat ner program där jag har obegränsad tillgång till internet och precis just nu lyssnar jag på tåget.