måndag, juli 28, 2014

Hälften kvar

För sisådär tjugo år sen stickade jag en tröja till min femåring eller nåt. Bomullsgarn, patentstickning, tjock, tung ...
Att klä på en femåring en tröja som väger nästan ett halvkilo är nog ingen god idé. Så den blev aldrig klar. Dragkedjan som jag planerat ha i ena raglansömmen på framstycket kom aldrig på plats och femåringen blev större.

Idag har jag äntligen tagit tag i saken och nu består den av ett halvkilo nystan. Sen ska den bli nåt annat, men jag vet ännu inte riktigt vad.

3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Grytlappar?

Bloggblad sa...

Förresten lärde jag mig göra fina band av garn som flätades på olika sätt, min brorsdotter är bara 8, men hon var som en liten slöjdfröken och lärde ut mycket pedagogiskt.
Barnbarnet lärde sig fläta med tre öglor på varje hand, runt fingrarna, och så flyttade man öglorna hit och dit. Jättekul med bandverkstad för både barn och tanter på stora släktkalaset.

Cecilia N sa...

Det skulle bli väldigt många grytlappar känns det som.

Jag funderar på att göra en slätstickad kofta i tantstorlek istället. Jag har ännu lite mer garn av samma sort. Men jag funderar på hur jag ska få till ränderna. Nu har jag haft kontinuerligt blått och så lagt in ränder där jag tagit av garnet.
Hade det blå garnet också tagits av hade man kunnat sticka så att ränderna hamnar där de hamnar.