torsdag, augusti 28, 2014

Nörden gick igång ...

Jag var och såg en film eller två häromkvällen. Den här tog upp ett viktigt ämne och det har jag den största respekt för.
Men nörden i mig hade gnagande funderingar: hur är oket stickat?
Det vet jag fortfarande inte. Jag tänkte att kanske var det ärmen som fortsatte upp över axeln fram till halsringningen, men i ett annat klipp syns det att det är axelsöm och att oket sitter i fram- och bakstycke.

Det kanske inte syns så bra på den här bilden, men på helskärm så. Definitivt i biosalong.
Om resten av tröjan är i patentstickning(?) så är det som att oket ha patentstickningens åsar gåendes i sicksack.

Hur gör man?

(En skön sak är att jag faktiskt vågade ta upp stickfrågan med en annan person som var närvarande och som inte såg ut "som en stickare" - och fråga mig inte hur en sån ser ut - och hon förstod mig och hade tänkt på samma sak!)

6 kommentarer:

englundskan sa...

Dom där tröjorna är jättesköna, jag har för mig att brorsan hade en sån som jag gärna lånade. Och jag är ganska säker på att jag har ett mönster någonstans, Ska jag leta på det?

Bloggblad sa...

Du är för rolig!

Cecilia N sa...

Jättegärna, Englundskan!
Rolig eller nördig, sak samma! Tack för post förresten!

Karin sa...

Mycket intrikat! Jag förstår din undring och undrar samma sak. Som två stickningar som möts i en korsning och fortsätter genom varandra, liksom.

KaosJenny sa...

Vilka otroligt fina saker du gör :-). Kram

Cecilia N sa...

Ja det känns nästan lite skamligt att låta de nördiga tankarna gå när det är så viktiga saker som han tar upp, men mitt huvud påstår att det kan ...

Tips till folk som ska säga något viktigt: det är inte bara "gräslig slips" eller "konstig frisyr" som kan dra uppmärksamheten till sig. Man får även passa sig för "spännande stickningar".

Tack för beröm KaosJenny. Du skriver en blogg som jag hade behövt läsa för tjugo år sen.