måndag, februari 02, 2015

Äsch,

jag hade ju tänkt att göra den där uppläggningen som de börjar tala om vid 4:50.

Men istället gjorde jag den här.
Det blev vähäldigt stretchigt så för att inte raggsockarna ska ramla av makens fötter så småningom så gick jag efter ett tag över till att sticka 2x2-resår.

I vanliga fall brukar jag sticka sockor med nr 4. Men den stickan hade sprungit och gömt sig. Därför testade jag med 4½. (På banderollen rekommenderas nr 5.) Men si det blev alldeles för sladdrigt. Så de här stickar jag med 3½. Det blir bra. Det är inte det vanliga Järbos raggigarn utan Svarta Fårets raggsocksgarn. Jag anar att det är en gnutta tunnare. 

Jag börjar ana att 1x1-resår är mer töjbar än 2x2. Senaste sockorna som jag stickade till mig själv (ännu oredovisade) har 1x1-resår och de känns nästan fånigt töjbara. Men nåja. Nu vet jag det. Och om någon behöver detta tips så finns det nu på internet. Tralala.

För övrigt är jag nu på tredje nystanet av hampasnöret och kassen är 2½ dm djup. Man blir väldigt len om händerna av att sticka med hampa, men man blir väldigt dammig på magen ...

2 kommentarer:

Karin sa...

Mycket impad av förra inläggets hampaproduktion! Och naturligtvis av stretchiga resårer.

Och så skulle jag meddela att Skogsgurra, enligt önskemål, har berättat hela historien om den bortslarvade kon

Synnöve sa...

Tycker som du att 1r1a resår blir sladdrig. 2r2a känns ibland lite för grovt. Stickar ibland en 1r1a där jag vrider den räta, alltså stickar den i bakre maskbågen så det blir mera spänst i skaftet.