tisdag, augusti 13, 2019

Skärpning Järbo!

En liten dagstur till staden norrut. Milen går fort, ni ser ju på första bilden. Det är vad jag hann med under sträckan dit. Maken körde. I ärlighetens namn har jag också hunnit lägga upp 24 maskor på vardera sockan, sätta ihop dem till runda varv - och inse att det är ju 48 maskor på en raggsocka!
(Den här gången börjar jag inte framme vid tån som omväxling.)


Men redan här börjar jag fatta misstankar. Nystanen börjar från var sitt håll. IGEN! Vad är sannolikheten för det? Jag tycker det börjar kännas som 100%, men det är ju omöjligt.
Sannolikheten för att de är nystade åt samma håll borde vara 100%. 


När vi kom hem så hade jag hunnit så här långt.

Snälla Järbo.
Först vill jag ha en förklaring till detta alldeles för vanliga fenomen. Varför kan ni inte bara nysta åt samma håll hela tiden?
Sen vill jag ha ett löfte om att ni hädanefter bara nystar åt ett håll.
Gärna i kombination med att rapporterna går jämnt upp med nystanet så att det inte blir så här:


Några andra sockor som blivit upp och ner i rapporten:


Dessutom hittade jag ett inlägg där jag "för säkerhets skull" stickat en strumpa i taget för att få rapporterna vända åt samma håll "och det var tur". Och ett inlägg om ett par strumpor som började på var sitt ställe i en låååååång rapport som var ungefär längre än ett par strumpor och om oron för att de skulle vara omvända dessutom.

Det kanske inte är hela världen. Men det kan ju vara det någon gång. Kanske man vill ge bort randiga sockar till någon som mår dåligt av att de inte är identiska?
Och att sitta och oroa sig för om det blir likadana sockor den här gången eller inte, är en onödig oro.

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Läser och ler. Är glad (men lite ledsen) att jag inte kan sticka så fina sockar.

Ulrika sa...

Och jag köpte Regia Pairfect för färgernas skull men vill inte ha sockorna exakt lika så jag trixade till det så dom blev olika ändå.:)

Heidi sa...

Varför inte kontakta Järbo och påtala detta?

Jag störs inte så mycket av det när det händer mig (och det händer varje gång), men jag har läst på olika bloggar genom åren, att det är fler än du som tänker precis det du har beskrivit i inlägget.

Snygga sockor förresten:)

Cecilia N sa...

Jo Heidi, jag har tipsat Madde på Stickkontakt som ju jobbar på Järbo att jag skrivit det här inlägget. Vi får väl se vad som blir.
Ett annat sätt vore att förutom att ange färg och färgbad också skriva H eller V (höger/vänster) på banderollerna. Så kan de ju få veva hur de vill, men vi som köper har en chans att veta om det är skillnad eller inte, har en chans att välja om vi störs eller inte.

Höger/vänster är kanske inte rätt beteckning för fenomenet, men det påtalar i alla fall att det är åt var sitt håll olika.