lördag, november 16, 2019

skjortkrage

Projekt skjorta. Nu har jag förstått att jag ska ha en frackskjortskrage på skjortan. Jag är såå glad att jag inte redan klippt ut kragdelarna. Tyget skulle inte räckt till en till.
 En jättedåligt belyst bild. Den nedre ritningen är den krage som hör till Harrison shirt från Cashmerette. Den yttre linjen visar sömsmånen, den inre är där som sömmen ska gå.
Den övre ritningen är den krage jag har på nuvarande skjortan.

Här börjar den första klurigheten.
Mitt kragmått är mindre än det som blivande skjortan kommer att ha.
Antagligen kan man göra något åt det på planeringsstadiet, men nu är alla andra tygbitar utklippta och de har ju en överkant som kräver en så här lång krage.
Vi får se hur jag trivs med den här större kragvidden och eventuellt göra något åt saken på nästa skjorta.
För att få rätt kragform så lägger jag min nuvarande krages profil på den blivande. Jag låter framkanten och nederkanten passa ihop med Harrison shirts sömlinje.

 Färdigritad. Men så behöver ju sömsmånen läggas till.

Nu är det "bara" resten kvar ...

2 kommentarer:

Heidi sa...

Ett steg i taget. Det är så saker och ting blir gjorda:)

Och här har du verkligen fördelen med att du framöver kan ändra på det du är mindre nöjd med, för att till slut ha det "perfekta" skjortmönstret för dig:)

Spännande följetång!

Cecilia N sa...

Har ännu inte klippt till kragen, men nu är alla prinsess-sömmar sydda. Egentligen utan missöden. (Förutom ett litet litet veck på ryggen som jag sprätter imorgon när vi fortsätter.)
Jag är mäkta stolt över mig själv.