torsdag, februari 22, 2007

Göra en Lotten


Lotten bloggar om allt. Inklusive mammografibesök. Inspirerad av detta, och då jag inte tänkte på att ta med mig kameran på gummiverkstan i höstas, kommer här en bild av stickning på bilbesiktningen. Jag är inte riktigt så framfusig som Lotten och skaffar mig externa fotografer, så jag var ju tvungen att fota med ena handen själv.

Arbetet ska helst bli en "trasig" halsduk. Jag har ännu inte jämfört mins proportioner med dem som originalet har (ja, detta är ren idéstöld) så jag vet inte om jag ska fortsätta som jag gör eller göra på något annat sätt.
(Bilbesiktningen gick f ö bra, två små ombesiktningsdetaljer, men inga förfärliga grejer.)

På kvällen trotsade sedan jag och Cina kylan och begav oss till stickcaféet i Sundsvall med den nybesiktigade bilen. Trevlig samvaro med uselt ljus om man pillar med små mörkblå maskor och trevliga sticktidningar att bläddra i.

När vi kom hem visade det sig att min dotter inte hittat någon bra mössa på stan. (Ja, jag är en oortodox stickerska som inte drar mig för att köpa stickade persedlar om inte utrymme finnes för att producera själv. Sa jag att det var drygt tjugo minus på morgonen och hennes öronmuffars båge gick sönder samma dag?)
Så genast förvandlas den oortodoxa stickerskan som egentligen borde vara trött till en varelse som river i sin hylla efter mjukt garn att förvandla till en mössa under natten. Efter en kortare överläggning bestäms det att mössan ska bli samma sorts röd som mina OS-vantar, men enfärgad.
Tjugo upläggningsmaskor senare drar jag mig till minnes en blå mössa stickad efter instruktioner i en julkalender på nätet nu senast.

Förutom knoppen som genast repades upp på dotterns begäran är den nu hennes vintermössa och jag kunde gå och lägga mig som en vanlig kvinna och sova hela natten.
Så nu har ni äntligen fått se något av det sista som blev färdigt förra året.
Men det var löftet om en neongrön blomma som gjorde att den accepterades.
Så, Cina, månne jag kan få det garnet snart?

7 kommentarer:

Cina sa...

Ooopppss.... glömde... närminnet du vet...*S* Det är bara att komma förbi så letar jag fram garnet jag lovat.

Lotten Bergman sa...

Hjälp och anåda, toppen!

Nu ska jag hommaga tillbaka: leta upp min senaste stickning! (Tusan hakar, då måste jag ju ner i källaren. Ska ta på mig hjälm, handledsskydd och broddar.)

WV: wojsk ... rysk soppa?

Cecilia N sa...

Till och med det har jag gjort idag: ramlat i trappen! Men blessyrerna är måttliga.

Bim sa...

hm, och hon bloggar om badrum... ;)
ibland, eller hotellrum... och jag ska istället för att fortsätta min stickning ta och fortsätta läsa boken. Boken med stort B ;) av Bergman, hihihi...
Må så gott.. .värmländskan... kramis och hon undrar också varför hon får så LÅNGA WV jämt och ständigt...
astywrlo...
Ingen aning vad det försöker säga mig - förslag?

Bloggblad sa...

Kul grej med den trasiga halsduken!

Knit-Marie sa...

Kolla juli 2006 på www.knitmarie.blogspot.co
- serien 'Bm stickar på konstiga ställen'.
Inspirerad av detta kommer det kanske en 'Cessi stickar på konstiga ställen'-serie efter bilbesiktningen?

Knit-Marie sa...

asså... .com, ska det va förstås...