måndag, februari 26, 2007

Nya äventyr!Så var det då dags för start i årets Öppet spår söndag. Armen min har inte hållit mig från att sticka de senaste veckorna, men definitivt från att åka skidor. Så jag fick stå utanför och se hur de svischade förbi. Eller nåt. Ibland var det tvärstopp och ibland flöt det på bra vid starten vid sjutiden på morgonen. Nånstans därute var maken med de nya vantarna och stakade. Jag insåg att hans mössa inte var den mest lättsedda där ute, och hans färger i övrigt var också ganska allmäna.
Men de där som hade neonfärgade mössor i t ex rosa och grönt, de såg man minsann.
Gissa vad som började pyra i min skalle ...

Av olika anledningar kom jag iväg lite hastigt och lustigt till Mora från huset där vi bodde och jag hade tänkt sitta och vänta några timmar till.
När jag kom fram till Mora slog det mig: jag glömde stickningen (den trasiga halsduken) i huset!

Vad det blir för följder av sådant?
En titt in hos Hemslöjden som var den första garnbutik jag såg. Neongröna raggsockor fanns till försäljning, men inte garn. Jag fick "nöja mig" med det här fina gula.
Så gick jag på café och nystade ihop det till dubbelt garn. Solostickcafé. Jättekul. Eller nåt. Men sen kom det en dam från Lidköping som hjälpte mig att hålla garnet när det hade trasslat till under nystningen.

Sen hjälpte hon mig att ta kortet vid spåret strax före målet. Det gick ganska bra att sticka med bara händer och metallstickor om det bara inte blåste på dem. Ett tag iaf. Jag försökte sticka fort så att jag skulle få värma händerna i mössan, men det hanns inte så långt.

Drygt 10½ timme (förlåt förlåt maken att jag skrev fel tid!!) efter jag vinkade av maken i Sälen kom han till Mora. Vantarna hade hållit bra. Lite färgade av korken i stavarna bara. Och sin vasaloppsmössa tänker han minsann inte byta ut till nästa år. Så det så. Nähä. Då får det väl bli jag som kommer med en lysande mössa då.

Den trasiga halsduken ser elegantare ut på skyltdockan än på mig. Jag har hunnit drygt 3 dm nu och - tja ...
Jag kan tänka mig att den blir lite elegantare i grått syntetpälsgarn, typ Tindra eller nåt. Men anar att det garnet inte riktigt ger formen sin rätt.

Nåja. Det är nog så att mamma varken får sin kofta eller nån trasig halsduk i födelsedagspresent.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Coola grejer:-)

Cina sa...

Grejen är att det inte gick att få in någon text i blombilden... Vill ju gärna att folk ska veta vart de kommit....

Elisabet. sa...

Ja,jag har fått en otrevlig typ på halsen ....det är därför jag har ändrat på komm.funktionen...