söndag, september 09, 2007

Tröjgarnsbeslut! ?

Med lite grövre stickor, utan flätor och bara en liten avigmaska mellan rätt breda släta ränder, det ger en bättre masktäthet. Bättre i förhållande till befintlig garntillgång, vill säga. För det hade blivit jätterart med flätor. *morr*

Jag skickade ett mejl till Tina som snällt kollade i sina tabeller och fann att jag skulle nog kunna klara mig med ca 230 meter.

Så nu är bara frågan: ska jag sticka uppifrån (och börja med "fylla-på-garnet") eller ska jag börja nedifrån?

Nä, det är inte en nödvändig fråga. Det blir nedifrån.

Hurra! En tröja beslutad!

One more to go. (Går det att få någon som helst fason på ryagarnet? Går det att få det mjukt och trevligt av tvätt? Finns det någon som stickar i ryagarn? Det blir en ganska lustig effekt pga den tydliga randigheten i garnet.)

5 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Om jag inte minns fel var det Ingela med bloggen http://ingelas.blogspot.com/ som provade på att sticka med ryagarn inköpt från Normis garn en gång, eller om det var någon som hette Ingrid... men fråga Ingela?

IngelaS sa...

Jo, det var jag :)
Jag har stickat 2 väskor och tossor till mig och min dotter (kolla på mitt inlägg 4 februari 2007) men jag har bara stickat löst på stora stickor (ibland dubbelt garn) och sen kört det i tvättmaskinen så att det skulle filta ihop sig. Mjukt och gossigt blir aldrig ryagarn men det blir varm och slitstarkt när man filtat det. Kuriosa kan tilläggas: Om man som jag ibland behöver använda astmamedicin och man har en tovad ullväska så rekommenderar att man ser efter så att inhalatorn inte är full med ull innan man tar ett dos. ;)
/Ingela

Bloggblad sa...

Tack snälla du för diagrammet till kantorsmuddarna! Jag är jättesugen att sätta igång direkt, men ska lugna mig till mudd 2 av det senaste projektet är klar.

Men notlinjerna hoppar jag nog över - om jag inte gör allt i samma färg, förstås! För jag tror inte jag klarar att räkna de där pyttepärlorna. Jag har inte stickat med pärlor efter diagram, men jag tror nog att jag klarar det.
Tack snälla!

Bloggblad sa...

Jag letar efter bilden på muddarna - vore kul att se igen, men jag hittar dem inte. Vilken månad hade du dem ute på bloggen?

Min kantorskompis var här nyss - gissa om hon blev sugen på att få sig ett par såna...

Anonym sa...

härligt med någon som stickar igen...