lördag, december 29, 2007

Årsredovisning

1. Roligaste stickprojekt.
Jag undrar om det inte var den bruna grova swallowtailsjalen faktiskt. En liten överraskning med tanke på att den inte ens skulle bli till. Dessutom har jag använt den flitigt. Men den gör sig bara som "om-axlarna-sjal". Den är för gles för att ha om huvudet, det blåser i öronen.

Själva krumeluren mitt fram på lintröjan är också en kandidat, men det varade ju så kort stund.

2. Tråkigaste stickprojekt
Mammas blå kofta. Den blev någorlunda snygg (om man bortser från det konstiga under hakan), men det var så mycket osäkerhet runt den och så mycket transportstickning.

3. Största garnhändelse
Mitt första inrop på Tradera, tror jag.

4. Årets bästa läsupplevelse
Det får nog vara Stickas ö-resa som vi bjöds på i våras. Just stickböcker har varit svårt att få in i läshörnan i år.

5. Årets tema med variationer
Spetssjalar tror jag man skulle kunna utse. Två swallowtailsjalar i olika garner och dessutom ansågs ju min första spetssjal färdig.

6. Det klurigaste
Matematiken för att få framkant och kofta att stämma överens med varandra och garntillgången i mammas kofta ligger bra till. Likaså liljekonvaljplupparna på swallowtailsjalarna. Men även pärlpåträdningen till musikmuddarna.

7. Årets "Äntligen!"
Mammas tröja klar.

8. Årets "Det SKA gå!"
Tröjorna till systerbarnen i höst. Trots garnbrist och förlupen ärm så gick det också.

9. Årets snopnaste.
Det är nog den ännu inte redovisade "trasiga halsduken". Så stilig på bild och så ... 'ingenting' på riktigt. Kanske att det var för att jag gjorde en egenuttänkt piratkopia, jag vet inte.

10. Årets träff
Även om stickcafé i grannstaden var trevligt i början av året (sen blev det inte av att jag for dit), och det var trevligt att gå på hemstickcafé i höst hos min kompis så tror jag att wwkipday vinner. Inte för att jag kände mig hemma i gänget som kände varandra utan för att det faktiskt blev av (och att jag delegerat).

11. 2008 års planerade stickprojekt
  • Jag har faktiskt inte planerat mer än att jag ska försöka göra en vacker sjal till min dotter som tar studenten i vår.

  • Sen måste jag ju göra något av alla KoolAidfärgerna som Lotten köpte till mig. Men jag anar att det är klokt att vänta tills man kan blaska ute.

  • Nånting som lämpar sig för drygt ett kilo grönt ryagarn. Kanske är det inte ett stickprojekt, men dock ett garnprojekt.

  • Sen är det väl OS i Kina i sommar? Då måste jag tänka ut nåt finurligt ju!

Kvar från förra årets planering är:
  • antracitswagger (på stickorna)

  • tvåändsstickade halvvantar

  • något från Knitting nature..

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Nu har jag letat och inte hittat dig på nyligen, tänkte att det var bäst att kolla innan jag gnäller... :)

Har du något bra tips på en enkel spetssjal? Jag har 2 nystan av tunt mohairgarn i grålila. För många år sen läste jag stickbeskrivningar till alla möjliga spetsmönster, men kanske har jag legat av mig? Så det får inte vara för svårt. Jag har hittat en del på nätet, men kan ju inte avgöra svårighetsgraden.

Mitt mest lyckade projekt har jag om axlarna nu - det har jag inte lagt ut nån bild på. Melerat 2-trådigt gotlandsullgarn i olika grå nyanser, 3-kantssjal med stickor nr 10. Luftigt med en otrolig spänst i garnet. Ljuligt. Köpte garnet på Yllet i Visby i höstas.

Cecilia N sa...

(För alla som eventuellt oroar sig för att jag inte hjälpt Bloggblad med sjaltips: Det har jag visst gjort, via mejlen, och hon är nu i full färd.)